Rikinger blar opp for Bondevik

Kjell Magne Bondeviks rike venner i Molde lover nå penger til KrFs valgkamp, og ber Bondevik fortsette som statsminister.

- Vi synes at statsministeren har gjort en bra jobb, og regjeringen har over lengre tid vist hva den duger til. Folk har mer å rutte med enn noen gang, vi har et historisk lavt rentenivå og ledigheten er på vei ned, sier Stig O. Jacobsen i Berg-Jacobsen Gruppen.

Jacobsen støttet i 2001 kampanjen "Stem på en statsminister" , og bidro sammen med partneren Erik Berg med 800.000 kroner til KrFs valgkamp.

Kritiske spørsmål
Berg og Jacobsen vurderte å skru igjen pengekranen til KrF etter at NRK Brennpunkt stilte kritiske spørsmål ved pengestøtten til Bondevik.

Men nå kan en hardt prøvet statsminister glede seg over at hans venner i hjembyen Molde har bestemt seg for å støtte ham likevel.

- Vi har ikke bestemt oss for noe beløp. Det vil bli drøftet på et styremøte i nær fremtid, men det går i den retning at vi vil støtte KrFs valgkamp, sier Jacobsen.

Etter at Frp-formann Carl I. Hagen har krevd Bondeviks hode på et fat, mener vennene i Molde han kan trenge litt støtte.

- Den støtten får han av oss nå, sier Jacobsen.

Full tillit
Bondeviks popularitet har sunket dramatisk siden valgkampen i 2001, viser målinger, men Jacobsen mener det er like god grunn til støtte Bondevik som statsminister foran dette valget.

- Ja, vi har god tillit til Bondevik som statsminister. Vi er jo venner, så du får ta det for det det er, men jeg får prøve å være så objektiv jeg kan. Jeg synes at han har gjort en god jobb i en vanskelig situasjon med en mindretallsregjering.

Jacobsen understreker at det er KrFs valgkamp Berg-Jacobsen støtter.

- Jeg har gitt bidrag til KrF før Bondevik ble statsminister, sier han.

Støttespillerne i Molde oppfordrer Bondevik til å stå på og ikke avslutte sitt politiske liv etter valget, slik Hagen krever.

Bor på Nøisomhed
I kveld får statsministeren mulighet til treffe sine rikmannsvenner i hjembyen og takke for oppmuntringene.

Da skal han åpne det tredje internasjonale symposiet om molekylærbiologi og brystkreft, på Rica Seilet Hotell i Molde, som Berg-Jacobsen fikk bygget.

Når Bondevik kommer til Molde, vil han bo på praktgården Nøisomhed, som er eid av hans venner Berg og Jacobsen.

- Dette er det beste alternativet for oss. Der kan vi slappe av og ordne oss bedre enn på hotell, sier Bondeviks politiske rådgiver Øistein Mjærum.

Han avviser at oppholdet har noe med personlige vennskapsbånd å gjøre.

- Vi betaler selvfølgelig for oss på vanlig måte, og bor der fordi det definitivt er mest praktisk for oss, sier han.

Generalsekretær Inger Helene Venås i KrF er takknemmelig for at Jacobsen nå går inn for å støtte partiet i valgkampen.

- Det er viktig at man har en balanse i norsk politikk, ikke minst med tanke på millionene LO pumper inn i Arbeiderpartiet, sier Venås.

- Det er en helt klar forutsetning at enhver gave som gis til oss er uten politiske føringer, sier Venås.

Bondevik ønsker ikke å kommentere verken pengegaven eller oppholdssted i Molde overfor TV 2 Nettavisen.