Maria Belova
Maria Belova

- Æ e spontan

Maria (22) fra Kirkenes er en litt annerledes arbeiderpartipolitiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den lokale leserskaren til Vi Menn i Kirkenes måtte være tidlig ute for å skaffe seg det siste nummeret av mannfolkbladet. På forsiden prydet nemlig Maria Belova (22), lokalpolitiker og kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Sør-Varanger.

Maria Belova (Foto: Vi Menn)
Maria Belova (Foto: Vi Menn)
Over fire sider inne i bladet kan leserne bli kjent med, og se mye av jenta som ble folkevalgt ved lokalvalget forrige høst.

Jenta, som kom til Kirkenes fra Murmansk i 1992, kan fortelle leserne at hun er opptatt av pene mannskropper, og er ledig på markedet.

Lokale reaksjoner

Og ikke uventet har reaksjonene kommet fra det politiske miljøet i Finnmarks-kommunen.

– Jeg liker ikke at politikere bidrar til å øke kroppsfokuseringen i samfunnet, sier ordfører i Sør-Varanger, Linda Beate Randal til Finnmark Dagblad.

Hun mener folkevalgte skal være gode rollemodeller, ikke nakenmodeller, og får støtte av lederen for fylkeslaget til AUF.

– Når man har en høy posisjon, så må man tenke seg om ekstra nøye før man gjør ting som man vet kan skape reaksjoner, sier Ragnhild Kaski til avisa.

Avsluttet politisk karriere

Maria selv unnskylder seg med at den politiske karrieren er lagt på is. Hun har flyttet til Oslo for å studere jus, og har søkt om permisjon fra det politiske vervet tidligere i år.

– Jeg har gjort noen fotooppdrag, men jeg har aldri profilert meg som modell. Det har ikke passet med jobben. Jeg gjør det fordi det er morsomt, rett og slett. Jeg er veldig spontan og klar for å prøve det meste. Jeg hater nemlig å leve et kjedelig A4-liv, sier Belova til Vi Menn.

Ikke alene

Maria Belova er ikke den første unge politikerspiren som kaster klærne. Tove Lill Løite fra Vest-Agder FpU poserte også naken på forsiden av Vi Menn tidligere i år.

Løite prøvde seg senere som glamourmodell i TV-satsingen Glamour of Sweden, men dro hjem etter to måneder langs bassengkanten.

Maria Faksimilie
Maria Faksimilie