Morten Langli og Frode Olsen (Foto: Håvard Solem/TV 2)
Morten Langli og Frode Olsen (Foto: Håvard Solem/TV 2)

Seriestart i Spania

Denne helga ruller spansk ligafotball igjen. Også denne sesongen blir det kamper fra Spania på TV 2s kanaler.

Den øverste spanske fotballdivisjonen, Primera División - eller La Liga som den også kalles, har hatt en lang sommerferie. Forrige sesong gikk Real Madrid av med seieren, klubben som har vunnet serien 31 ganger - 13 mer enn Barcelona, som er neste lag på lista over mestvinnende lag i spansk fotball.

Man trenger nok ikke være spåmann eller -kvinne for å si at disse lagene nok kommer til å hevde seg i toppen i år også, men flere lag har vist at det er mulig å yppe seg. Dette viste senest lille Villarreal da de lenge var med i gullkampen under fjorårets sesong, men endte til slutt opp med seriesølvet foran Barcelona på tredjeplass.

La Liga regnes som en av verdens beste fotballserier, og i Spania er fotball mer enn bare fotball, det er så utrolig mye mer - en av livets viktigste ingredienser. I år som i fjor gir TV 2 deg muligheten til å følge spansk fotball fra både La Liga og Copa del Rey. Hver helg blir det fem direktesendte La Liga-kamper på TV 2 SPORT, mens et opptak fra én av disse kampene vises på TV 2 Zebra søndag formiddag.

Lørdag kveld begynner vi på TV 2 Zebra med å se fram mot sesongen 2008/2009, med Morten Langli og de tidligere Spania-proffene Frode Olsen og Dan Eggen, før vi går videre til en direktesendt kamp fra første serierunde.

Få med deg sesongstarten av "La Liga" på TV 2 Zebra lørdag 30. august kl. 19:30.