Pannestekt torsk
Med blomkålpurè
Blomkålpurè:
Del blomkål i buketter og kok møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet, tilsett fløte eller rømme og mos med en stavmikser.
Tilsett dill og smør helt mot slutten.
Smak til med smør, salt og pepper.
Pannestekt torsk:
Tin frossenfisk i kjøleskapet.
Legg fisken på litt kjøkkenpapir slik at overflødig vann trekkes ut.
Dryss på salt og la fisken ligge med saltet 5-10 min før steking.
Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og ev 2 skiver sitron.
Stek fisken ved middels varme 2-3 min, øs over stekefett under stekingen.
Snu og stek videre 1-2 min på andre siden.
Steketiden er avhengig av tykkelsen på torsken.
Du kan ev frese noen små tomater og store syltede kapers i stekefettet til slutt som garnityr.
Server med blomkålpurè, sukkererter og ev et dryss med reker.
Se videre: