Grillede kyllingspidd

Med gresk salat og tzatsiki

Bland sammen 2 ss olivenolje, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, salt og pepper.
Legg kyllingfileter delt i store terninger i marinaden i ca 30 min.

Visp resten av oljen (2 ss) med sitronsaft.

Træ marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene.
Grill på grill eller i grillpanne i ca ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis.

Gresk salat:

Del grønnsakene i biter, bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over.

Tzatsiki:

Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken.
Bland agurk i yoghurten.
Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer dalt, olivenolje, sukker og mynte.
La gjerne tzatsiki stå trekke smak et par timer før servering.