Espen Eckbo
Espen Eckbo

- Michael Jackson setter empatien på prøve

Espen Eckbo innrømmer at det ikke bare har vært gøy å være fan av popkongen. SE VIDEO AV ECKBO SOM JACKSON.

Espen Ecbo besøkte Nils Gunnar og Vår i «God Morgen Norge»-studioet fredag for å snakke om sin nye liksom-dokumentar «Tett på tre» og sin kjærlighet til popkongen Michael Jackson, som i dag fyller 50 år.

- Espen, du har elsket og forgudet Michael Jackson hele livet. Det er ikke tull, er det vel?spurte Vår.

Ikke bare-bare
- Det er ikke tull. Jeg er fortsatt fan, forteller Espen og retter seg opp i ryggen. Det er ikke bare-bare lenger å si at musikeren med med det turbulente livet er favoritten.

- Det har satt empatien på prøve det å beholde begeistringen. Men jeg tror at kjernen av den gjenværende Michael Jackson-fansen er veldig empatiske og har stor vilje til å prøve å forstå andre mennesker.

«Thriller» på kassett
Det begynte da Espens onkel kom hjem med «Thriller» på kassett. Han satt den på i bilen og fortalte Espen at dette var det nye store.

- Jeg husker at jeg nesten forsvant inn i bilhøytaleren og etter det var jeg hektet.

Nils Gunnar og Vår hadde også funnet frem et videoklipp hvor Eckbo fikk hylle sin store helt.

3 x Michael Jackson-fans
- Erlend og Steinjo, radarparet på NRK, har laget flere videoer med kjente folk. De er begge store Michael Jackson-fans, og vet at jeg også er det, så da de skulle lage denne videoen fikk jeg prøve meg, forteller Espen.

Se videoen med Espen Eckbo som «the King of Pop» her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

260571

- Moonwalk er uinteressant
Michael Jackson er for mange mest kjent for sin moonwalk, en dans Espen ikke er så opptatt av.

- Jeg har egentlig aldri fått til moonwalk. Så jeg sluttet å prøve. Det er jo det mest kommersielle, og minst interessante. Hardcorefansen er ikke så opptatt av det, ler han.

Nær Michael Jackson-opplevelse
- I 1988 var Michael Jackson i Göteborg. Alle vennene mine dro over for å se han live og sove i telt. Mens en annen kamerat og jeg tok med oss mødrene våre. Da hadde vi jo litt større budsjett og fikk sove på hotell. Helt tilfeldig havnet vi på samme hotell som Jackson, så vi hang i gangene rundt rommet han bodde på, forteller Espen entusiastisk.

- Jeg fikk snakke med livvakten hans som fortalte at siden det var så kort til til konserten at han måtte hvile. Men vanligvis ville han hilst på folk som meg, sa livvakten og gav meg et signert bilde.

Se hele intervjuet og få en smakebit av Espens nye dokumentarserie her.