Ostekake

Med laks og pepperrot

Ostekaken lages med gelatinblader og skal ikke i stekeovn.

Lages i 24 cm springform

Smuldre brødet i en hurtigmikser eller finhakk med kniv til små smuler. Tilsett smør og timian og rør sammen.

Legg ringen til formen på en flat tallerken. Fordel brødblandingen i bunnen og litt opp på kantene. Sett kaldt i kjøleskapet ca 1 time.

Se videre:

513960

Finhakk laks og løk og bland sammen med finhakket dill, finrevet pepperrot , kesam og mesteparten av rømmen.

Legg gelatin i bløt i 3-4 min. Løs opp gelatinen i ¼ dl kokende vann. Tilsett resten av lettrømmen i blandingen og rør blandingen i lakserøren.

Smak til med salt og pepper. Fordel laks og rømmeblandingen over den avkjølte bunnen. Dekk med plastfilm og sett kald t minst 4-5 timer.

Ta ut kaken fra kjøleskapet ca 1 time før servering. Pynt med lakse”roser”, sitronbåter og dill.

Se mer:

513961