Kofi Annan og Erik Solheim møttes i Oslo torsdag.  (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)
Kofi Annan og Erik Solheim møttes i Oslo torsdag. (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix)

Ga Kofi Annan fakkel

Erik Solheim ga Kofi Annan fakkel og ba ham jobbe for økt likestilling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan deltar på konferansen African Green Revolution i Oslo torsdag og fredag. Konferansen tar for seg strategier for afrikansk jordbruk, og hvordan sektoren kan gjøres mer moderne og bærekraftig. Annan leder Alliance for a Green Revolution in Africa.

I tillegg til Annan vil blant annet økonomiprofessor og fattigdomseksperten Jeffrey Sachs, Malawis president Bingu wa Mutharika og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim holde innlegg under konferansen.

Solheim i fakkelstafett
I forbindelse med konferansen hadde Kofi Annan samtaler med den norske miljø- og utviklingsministeren.

- Vi snakket om hvordan vi skal skape rettferdighet overfor jordas fattige under klimaendring. Havet stiger, det blir mer tørke og sult og ekstreme stormer. De fattigste vil betale prisen av dette, uten å ha bidratt til utviklingen gjennom utslipp. Denne urettferdigheten må vi finne en løsning på, sier Erik Solheim til TV 2 Nyhetskanalen torsdag ettermiddag.

Dansk initiativ
Han sier at fakkelen er for å minne om tusenårsmål nummer tre, om likestilling mellom kvinner og menn. Fordi Danmark mente at dette tusenårsmålet var kommet i skyggen av de andre, har de tatt initiativet til en "fakkelstafett" hvor man deler ut fakler til sentraler personer som kan bidra i arbeidet.