Reinsdyrstek

Med sennepskremet rosenkål

Steken kan marineres fra 2-7 dager, må ligge kaldt.


Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell i surmelk.
Tilsett knuste enebær og 2 ts tørket timian eller 2 kvister frisk timian.
La det ligge i kjøleskapet i 2-7 dager.
Snu kjøttet hver dag.

Skyll og tørk steken.
Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.

Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad.
La steken trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C.
Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.

Saus:

Bruk ca 5 dl av sjyen fra steken. Den bør siles.
Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen.
La sausen småkoke ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper og litt Fungi Soppsoya (Sorte dråper).

Sennepskremet rosenkål:

Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann i 6-8 minutter.
Frosset rosenkål får bare et oppkok i lettsaltet vann.

Mens rosenkålen koker, surr finhakket løk i smør til løken er blank.
Hell på fløte og la koke i 8-10 minutter.
Smak til med sennep, salt og pepper.
Vend til slutt inn godt avrent rosenkål.

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål.
Tilbehør kan være kokte eller ovnsbakte poteter og rørte tyttebær eller sprøstekt bacon.

Se videre:

509061