Brimilands løkpanne

Med Vianvang appelsindessert

Wenche er på besøk hos Arne Brimi som byr på Brimilands løkpanne og reinsdyrfilet pakket i spekeskinke.
Til dessert: Vianvangs appelsin”slush” i snøen!


Rens og del / grovhakk løken.
Surr den i smør over middels varme til løken blir gyllen og myk.
Bruk tid, da blir resultatet best!

Rør om slik at løken ikke blir brent.

Smak til med salt og pepper og rør inn fløte før servering.
Du kan også smake til med 3-4 einebær knust med litt salt.

Del reinsdyrkjøtt (eller annet mørt kjøtt) i tommelfingertykke strimler og pakk inn i spekeskinke.

Stek i panne med litt smør hvis skinken er mager, 1-2 min på alle kanter.

Appelsin"slush":

Skjær appelsinfileter ut av 3-4 appelsiner.

Hell saften i en kald bolle eller kasserolle.

Sett i snøen og rør om en gang i mellom.
Bland ev snø og salt og sett bollen i snø- og saltblandingen 2-3 timer eller lenger avhengig av hvor kaldt det er.

Fryseboksen kan selvfølgelig også brukes, men det gir ikke den samme opplevelsen!