Kryddermarinert entrecôte

Med afrikansk tomatsaus

Del kjøtt i strimler og løk i båter, legg i en frysepose.

Bland sammen olje, lime, sitron og krydder og hell i posen med kjøtt.
Legg til marinering 1-2 timer på kjøkkenbenken eller natten over.
Vend på posen en gang i mellom.

Ta opp kjøtt og løk og træ på spidd.

Stek i grillpanne eller på gass- eller kullgrill over direkte varme (bruker du grill, legg trespiddene i vann før de brukes)

Stek / grill 3-4 min på hver side.

Server med tomatsaus og ev ris eller ovnsbakte poteter og grønn salat.

Tomatsaus med cashewnøtter, chili og frisk ingefær:

Stek nøtter, hvitløk og ingefær i olje.
Tilsett hermetiske tomater og la småkoke ca 10 min.

Kjør sausen glatt med en stavmikser.
Smak til med chili, soltørkede tomater, limesaft og salt.