Frykter repetisjon av Katrina

Oljeprisen stiger på frykt om at Gustav tar en Katrina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NA24 - din næringslivsavis

Prisene på olje, gass og bensin stiger på råvarebørsen i New York.

Ifølge Bloomberg skyldes prisøkningene spekulasjoner om at orkanen Gustav, som er på full fart mot Mexico-golfen med alle sine oljeinstallasjoner, vil bli den mest ødeleggende for oljeindustrien siden Katrina.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

- Prognosene viser at Gustav er på vei mot Louisiana, som er veldig dårlig nytt. Dersom orkanens bane fortsetter kan dette forme seg til å bli en repetisjon av orkanen Katrina. Skadene fra Katrina er i den kollektive bevisstheten til alle som trader, sier Peter Beutel hos Cameron Hanover, ifølge Bloomberg.

Det er ventet at energiselskapene vil evakuere flere tusen av sine ansatte fra oljeplattformene i golfen i løpet av onsdagen. Mexico-golfen står for rundt 14 prosent av USAs gassproduksjon og langs kysten av Louisiana og Texas befinner hele 42 prosent av raffinerikapasiteten til verdens største oljekonsument seg.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, 118,14 dollar. Dette er en økning på 1,6 prosent og prisene er nå 64 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Prisene fikk også et lite hopp etter at den ukentlige oljelagerrapporten ble fremlagt.

Rapporten viser at lagrene med bensin falt med 1,18 millioner til 195,4 millioner fat. Fallet var imidlertid mindre enn tallknusernes spådom på 2,45 millioner fat, basert på estimater innhentet av Bloomberg News.

Oljelagrene falt med 177.000 fat til 305,8 millioner fat. Her var det imidlertid ventet en økning på 1,1 millioner fat.

Lagrene med destillater, som innbefatter diesel og fyringsolje, steg med 57.000 fat til 132,1 millioner fat. Her var det ventet en økning på 600.000 fat.