Prinsefisk

En smakfull Bergensrett

Saus:

Begynn med å lage sausen.
Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraften.
Kok opp og la sausen trekke 6-8 min.

Visp eggeplommene ut i fløte/melken og tilsett i sausen under omrøring.
Sausen må ikke koke etter at eggene er tilsatt.
Smak til med salt, pepper og sherry/sitronsaft.
Hold sausen varm, mens fisken tilberedes.

Prinsefisk:

Kok opp rikelig med vann i et vidt kokekar.
Tilsett salt og sitron/eddik.
Legg i fisken og la den trekke i 6-8 min, til den har skiftet farge og er gjennomkokt.

La fisken renne godt av seg og legg den på tallerken eller serveringsfat.
Hell over sausen og pynt med reker og asparges.
Server med butterdeigsnipper og mandelpoteter.

Tips til asparges:

Kutt av den nederste treene delen av aspargesen.
Skrell om nødvendig.
Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker og legg i asparges.
Kok opp på nytt og la trekke 3-4 min for tynne asparges og 5-6 min for tykkere.
Hvit asparges trenger lengre trekketid enn grønn, ca 7-10 min avhengig av tykkelse.

Butterdeigsnipper:

Varm stekovnen til 225 oC.
Tin 1 plate butterdeig og skjær platen i snipper eller stikk ut halvmåner med pepperkakeform.
Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek i 5-6 min til snippene er gyllende.

Se videre:

507031