Kjell Magne Bondevik, Magnus Stangeland, Hallgrim Berg, Thorbjørn Berntsen, Anders Talleraas og Erik Dalheim. (Foto: Scanpix)
Kjell Magne Bondevik, Magnus Stangeland, Hallgrim Berg, Thorbjørn Berntsen, Anders Talleraas og Erik Dalheim. (Foto: Scanpix)

- Løgn og bedrag

Sterke meninger i nettdebatten om politikernes pensjonsutbetalinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange har engasjert seg i debatten på tv2nyhetene.no etter at seks tidligere stortingsrepresentanter får kritikk av Riksrevisjonen for å ha mottatt for mye pensjon for sin tid på Stortinget.

I rapporten som Riksrevisjonen la fram onsdag kom det fram at tidligere parlamentarisk leder for Høyre, Anders Talleraasen, har mottatt over to millioner kroner for mye i pensjon. I tillegg har en annen stortingsrepresentant fått utbetalt uberettiget 1,3 millioner kroner.

Til sammen skal de seks pensjonerte stortingspolitikerne ha mottatt i underkant av seks millioner kroner.

På kommentarfeltene strømmer det inn meninger fra folk.

Du kan si din mening under artikkelen.

Her er utdrag fra debatten.

Pensjon 62 år - av Taxi 1947
Hvorfor kan ikke vi som blir 62 år neste år ta pensjon? Har fått beskjed at man må ha partiboka i orden eller være innen NHO. Det vil si at alle som tar ansvar for sin egen jobb må subsidiere resten + hvilket signal vil dette være for yngre som vil ta ansvar for egen jobb?

TV2 som dommar - av Flipp
TV2 slår her fast at desse har juksa, altså bevisst gått inn for å svindla. TV2 opphøyer seg selv som dommar. Dette er så useriøs journalistikk som det kan bli. TV2 driv og sparer kraftig inn for tida har eg forstått, og det første dei har kuttet til beinet er gangsynet. Men det speiler vel ikkje så stor rolle på Nøstet?

Klart det er juks - av Petter Krass
Til de som anklager TV 2 for å komme med falske anklager må man be dem lese og se en gang til. Disse ekspolitikerne skal altså melde fra til Stortinget når de har tilleggsinntekter fordi det ikke er lov å motta begge. Det driter de altså i og får utbetalt lønn her og trygd/pensjon der. Når du eller andre dødelige gjør slikt med f.eks. trygda hos NAV blir du politianmeldt og dømt til fengsel. Det er ikke TV 2 sin skyld. Klart dette er juks. NAV kaller det juks hvis du har inntekt og ikke sier ifra samtidig som du får trygd.

Skammelig! - av Brigt E
Dette koker vel bort i grøten som vanlig, når det er "de høye herrer" som holder på. Skulle vel nesten tro att de klarte seg bra på 400000 + de får i pensjon, det er i alle fall 1/3 mer enn jeg har i året, før skatt! Skulle gjerne sett att politiker statusen er borte, de er jo menig mann nå, og de får gjort opp for seg !!!

Det er ikke noe nytt - av johnny
dem soper til seg penger som vanlig. har det vert en enkel pensjonist/uføretrygdet så har han mistet alt av trygd. Og anmeldt for å svindle trygdekassen. disse politikerne for en klapp på skulderen og slipper unna som vanlig.

Gammelt Berntsen sitat. - av - tidligere Ap-velger
Hvem husker ikke Thorbjørn Berntsen's kjeksis utsagn om at "Penga bare renner ner i lomma på'rem", når han i sin tid beskrev kapitalister og andre samfunns snyltere... Orwell's bok "Animal Farm" er stadig like aktuell.

Stortingspensjon - av Nava
Synes det er urimelig at stortingsrepresentantene skal være forbeholdt andre regler enn arbeidstakere for øvrig. Det er statlig svindel. Andre som fortsetter å jobbe etter fylte 67, får sin pensjon avkortet så det holder. Hvis man i tillegg har vært så dum å gå fra privat virksomhet og inn i statlig virksomhet, så blir den statspensjonen man trekkes for også avkortet.

«Skammelig», «pensjonsjuksere» og «løgnere» er også ord som brukes av folk for å beskrive hva de synes.

- Løgner
«Dette føyer seg inn alle løgner og bedrag politikerne omgir seg med» skriver en oppgitt leser, mens en annen skriver «det må være vanskelig å være politiker, for de kjenner ikke engang til sine egne vedtak. En "vanlig" lønnsmottaker blir straffet for ikke å kjenne til reglene. Det virker ikke troverdig når en toppolitiker ikke kjenner til dette. Det er allmennkunnskaper».

- Skulle visst bedre
«Disse høyt profilerte stortingspolitikere burde ha visst bedre når de har hatt inntekter som overstigere sin egen stortingspensjon. Uansett - ingen unnskyldning,» skriver en skuffet pensjonist.

«Hadde dette vært "en av oss" hadde man selvfølgelig måttet betale tilbake/bli trukket i lønn/trygd, og anmeldt for trygdebedrageri. La disse få kjenne hvordan det er å være et "vanlig" menneske» skriver en annen.

Les alle kommentarene i artiklene:

LES: Fikk for mye pensjon
- Jeg har betalt tilbake
Her er rapporten

Du kan si din mening under artikkelen.