Ivar Olsen
Ivar Olsen

- Et vepsebol

Ivar Olsen ble hardt straffet fordi han tjente 281 kroner for mye. Onsdag tok han et kraftig oppgjør med pensjonsregelverket og de ansvarlige politikerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er et vepsebol. Vanlige folk må sette seg inn i regelverket, mens stortingspolitikerne kan gjøre som de vil, tordnet han i Tabloid onsdag.

Ivar Olsen fra Sande i Vestfold holdt på å miste store deler av sin uføretrygd fordi han tjente 281 kroner mer enn Folketrygdens grunnbeløp. Dermed ville NAV i Vestfold kutte Olsens uføretrygd med 3500 kroner i måneden.

-Jeg blir forbanna når jeg hører om disse stortingspensjonene. Stortingspolitikere er i adelsklassen i Norge. De er høyt hevet over alle andre. De forventer at vi skal kunne reglene, men gir sjøl blaffen i regler de selv vedtar. Det er helt høl i huet, tordner Olsen.

Kunne tape 600 000
I 2005 ønsket Sande-mannen å jobbe litt ute blant folk under julestria. Han tok seg en deltidsjobb hos Vinmonopolet og tjente, til hans etterhvert store fortvilelse, mer enn Folketrygdens grunnbeløp. Dette godtok ikke NAV og det ble vedtatt at trygden hans skulle reduseres med 20 prosent. Dette ville utgjort om lag 600 000 kroner frem til han skulle pensjoneres.

- Hvor langt er samfunnet villig til å gå for å straffe noen for 281 kroner? Dette er uansett en livstidsdom når de skal ta penger fra meg hver måned. Dette betyr at jeg også vil få mindre alderspensjon, uttalte Olsen til Drammens Tidende den gangen.

Vant kampen
Han valgte å ta opp kampen mot byråkratiet og vedtaket ble omgjort slik at trygden hans skulle kuttes med 2600 kroner i stedet for 3500 kroner. Men Olsen ga seg ikke og anket også dette vedtaket. I 2007 fikk han endelig beskjed om at han hadde vunnet kampen mot byråkratiet og fikk tilbake 100 prosents uføregrad.

-Nå har jeg fått tilbake matlysten - etter at dette har vært en formidabel belastning både fysisk og psykisk. Dette viser at det nytter å slåss, sa Olsen til Drammens Tidende.

Hva synes du om de gunstige lønns- og pensjonsordningene stortingspolitikerne har gitt til seg selv? Legg inn din kommentar nederst i artikkelen