Hillary Clinton raste mot Bush administrasjonen fra scenen tirsdag.  (Foto: AP/SCANPIX/AP)
Hillary Clinton raste mot Bush administrasjonen fra scenen tirsdag. (Foto: AP/SCANPIX/AP)

- No way, no McCain

Hillary Clinton i superform på scenen i Denver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Uansett om dere stemte på meg eller for Barack, nå er det på tide å forenes som et samlet parti med ett felles mål. Vi er alle på samme lag, ropte Hillary og mottok stående applaus fra salen hvor blant annet visepresident Joe Biden og Michelle Obama var til stede. Hovedpersonen selv, presidentkandidat Barack Obama fulgte sendingen via satellitt, sammen med en partigruppe i Montana.

- Barack er mannen
Det var en svært engasjert Hillary Clinton som gikk på podiet under Demokratenes landsmøte i Denver i natt norsk tid. Med både datteren Chelsea (28) og ektemann Bill til stede i salen,

Datteren Chelsea hyllet moren fra scenen etter talen.  (Foto: AP/SCANPIX, © DC TS)
Datteren Chelsea hyllet moren fra scenen etter talen. (Foto: AP/SCANPIX, © DC TS)
holdt hun en forrykende tale til støtte for sin tidligere rival.

LES OGSÅ: Nå er det Hillarys tur

- Dette er en kamp for fremtiden og det er en kamp vi må vinne sammen. Jeg har ikke kjempet i 30 år for å se enda en republikansk president i Det hvite hus. Barack Obama er min kandidat, og han må bli vår president, sa Clinton som minnet om at når valgkampstyret var over, er det Amerikas skjebne det handler om.

Møte med mennesker
Fra scenen fortalte Clinton flere rørende historier om mennesker hun har møtt i kampen for bedre helsesikkerhet. Et møte med en kreftsyk kvinne som hadde adoptert to autistiske barn, men ingen helseforsikring, møte med en amerikansk soldat som ventet på medisinsk hjelp, og barn som fortalte henne at foreldrene ikke tjener nok penger til at de kan klare seg.

Store utfordringer
- Vi har mye arbeid foran oss. Arbeidsledighet, lavere lønninger og økte priser, høyrevridningen i Høyesterett, enorm utelandsgjeld, Putin, Georgia, Iran og Irak, ramset Hillary opp fra scenen. Hun stilte til valg for å opprettholde den amerikanske drømmen, og gi muligheter de dem som er villige til å arbeide hardt for det.

Clinton takket alle de som støttet henne i kampen for å bli president.

- Hovedgrunnen til at jeg stilte til valg var at jeg ønsket å hjelpe de som er blitt oversett av Bush-administrasjonen i åtte år, og derfor støtter jeg Barack Obama i hans kamp for å bli president. Spør dere selv - deltok du i denne kampanjen bare for meg? Eller var du med for å hjelpe alle de som føler seg usynlige i dette landet?

Hyllet Obamas team

Også Joe Biden og Michelle Obama mottok hyllest fra Hillary.

- Michelle, du vil bli en fantastisk førstedame for Amerika. Joe er pragmatisk, tøff og klok, sa Clinton før hun gikk over til å snakke om motstanderen.

-John McCain er min kollega og min venn. Men vi trenger ikke ikke fire ny år lik de åtte siste. Vi trenger ikke dårligere helsevesen, høyere strømpriser og ingen alternative energikilder, færre jobber, mer krig og mindre diplomati, ropte Hillary og fyrte løs mot Obamas rival med beskyldninger om at han var prikk lik president George W. Bush.

LES OGSÅ:
- Magiske Michelle
- Det Amerika trenger

Obama fulgte med sendingen via satelitt fra Montana.  (Foto: AFP/SCANPIX/)
Obama fulgte med sendingen via satelitt fra Montana. (Foto: AFP/SCANPIX/)