Norges største alkoholbeslag

Eieren låste selv tollvesenet inn til smuglervarene. Så dro de på hjemmebesøk til mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politi og tollvesen hadde fått tips om at det var noe i gjerde i lagerbygningen på Spikkestad. Da de kom til adressen sto eieren av lageret klar med nøkkelen. Han låste selv tollvesen og politi inn til vinen og ølet han hadde smuglet fra Tyskland. Der fant myndighetene 12 hel- og halvpaller med vin og øl.

Så dro de på hjemmebesøk hos alkoholsmugleren. Der fant de enda mer.

- På eierens hjemmeadresse beslaglaga politiet mer alkohol. Til sammen utgjorde beslagene denne dagen over 3000 liter vin og om lag 3000 liter øl, sier Lars Lyngnes fra Tollvesenet som er kontorsjef for ekspedisjon og grensekontroll i Drammen til tollvesenets egne hjemmesider.

Det gjør beslaget til det største i Norge så langt i år.

Innrømmet skyld
Mannen har innrømmet at han selv har kjørt varene fra Tyskland til Norge.

- Han har status som siktet i saken og satt i avhør store deler av helgen. Han er nå satt fri, men skal inn til nye avhør. Vi fortsetter etterforskningen. Det er flere personer involvert i smuglingen, sier politibetjent og etterforskningsleder ved Røyken lensmannskontor, Sigrid Lie, til Røyken og Hurum avis.

Tok kundene
I aksjonen har politiet også tatt to personer som har erkjent å ha kjøpt alkohol av hovedsiktede. Det er også ventet flere arrestasjoner i saken. Begge kundene kan vente seg straffereaksjoner på kjøpet av smugleralkoholen.


Vis større kart