bondeviklys680 (Foto: Nyborg, Kristine (Scanpix) , © PK )
bondeviklys680 (Foto: Nyborg, Kristine (Scanpix) , © PK )

- Jeg har betalt tilbake

Bondevik har ren samvittighet for pensjonspengene han har mottatt. Les det håndskrevne brevet her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell Magne Bondevik er en av seks tidligere stortingspolitikere som står på Riksrevisjonens liste over dem som har mottatt for mye pensjon fra Stortingets pensjonsordning.

Nå slår Bondevik tilbake mot beskyldningene, og hevder seg urettferdig uthengt. I en redegjørelse sendt fra Bondeviks rådgiver Øistein Mjærum sier Bondevik at han høsten 2006 redegjorde for at han fra 1. juli 2006 mottok full lønn og ba om å få tilbakebetale eventuelt for mye pensjon. Dette ble også gjort, skriver Bondevik.

- Jeg er overrasket over det som sies, både fra riksrevisjonen og fra andre. Jeg har gjort nøyaktig det Stortingets administrasjon sa jeg skulle gjøre. Jeg la frem alle fakta både muntlig og skriftlig, og jeg har avklaring fra Stortingets administrasjon om at jeg har opptrådd slik de mente var korrekt, sier Bondevik til TV 2 tirsdag kveld.

Les hele det håndskrevne brevet fra Bondevik.

Bondevik sier han også har vært i kontakt med Stortingets administrasjon i dag, og at de på nytt bekrefter sin forståelse av dette.

Se Bondevik forklare seg om pensjonspengene fra Demokratenes landsmøte i Denver:

260270

Stoppet pensjonen
I det håndskrevne brevet tv2nyhetene.no har fått tak i, frasier Bondevik også alle pensjonsinntekter fra 1. januar 2007.

«I 2007 vil jeg for øvrig, særlig p.g.a. mitt arbeid som leder for Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, overskride stortingspensjonen i annen inntekt, slik at pensjonen skal opphøre fra 1. januar 2007», skriver Bondevik.

Førtidspensjon
Reglene for pensjon på Stortinget er at 12 års tjeneste på Tinget gir rett til full pensjon. I dag ligger denne på 431.640 kroner. Tidligere politikere kan ta ut denne pensjonen fra de fyller 65 år.

Men det er mulig å ta ut pensjonen tidligere. Dersom farstid på Stortinget kombinert med egen alder overskrider 75 år, kan man ta ut pensjonen før man fyller 65. Det betyr at en politiker med fem stortingsperioder kan heve pensjon allerede ved fylte 55 år.

Dersom man gjør dette er regelen at man ikke kan ha fast lønn, eller tjene mer enn det beløpet man får utbetalt i pensjon.

Les hele saken her: Jukset til seg millioner