Orkanfrykt gir oljehopp

Orkantrussel bidrar til å sende oljeprisen oppover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NA24 - din næringslivsavis

På råvarebørsen i New York stiger oljeprisen etter at det har kommet prognoser som viser at orkanen Gustav kan komme til å bevege seg inn i Mexico-golfen, ifølge Bloomberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Gustav er en orkan som beveger seg nordøst fra Haitis hovedstad Port-au-Prince i et tempo på 145 kilometer i timen. Det er spådd at orkanen innen 31. august vil befinne seg mellom Cuba og Yucatán-halvøya, på vei inn i golfen. Selv om Gustav nå er klassifisert som kategori to fryktes det at den kan ha utviklet seg til kategori tre eller fire ved slutten av uken.

- Prisene stiger fordi det virker som at Gustav styrkes mens den beveger seg mot golfen, sier Michael Fitzpatrick hos MF Global Ltd., ifølge Bloomberg.

Foruten den økte stormfaren, og frykten for at orkanen skal herje med oljeinstallasjoner i området, spiller også geopolitiske spenninger inn på oljeprisøkningen.

Etter at verdens nest største oljeprodusent, Russland, har meldt at de anerkjenner uavhengigheten til to utbryterregioner i Georgia frykter mange at spenningene mellom Russland og vesten vil bli ytterligere forsterket.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, 116,28 dollar per fat. Dette er en økning på en prosent og prisene er nå 64 prosent høyere enn på samme tid i fjor.