Klamret seg til båt i ett døgn

Én død person er hentet opp fra sjøen ved Munkholmen, to er funnet i live og to er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke kjent hvor lenge den døde, som er en mann, har ligget i vannet.

Rett før klokken 19 sendte politiet ut en pressemelding hvor de forteller at to personer ble funnet i live av et redningshelikopter rundt kl 18.00 og bragt til St. Olavs Hospital.

Politiet opplyser også at det var fem personer som dro ut i sammen i båt mandag ettermiddag. De fikk melding om at en død person var funnet mellom Vanvikan og Munkholmen ca. kl 13.30 tirsdag.

Politiet opplyste at det ble sendt ut SeaKing helikopter fra HRS, brannskøyta, og to redningsskøyter. Sjøheimevernet og Røde Kors deltok også i letingen.

Klamret seg til båten
Etter først å ha tatt opp den døde mannen fant redningsmannskapene to andre menn som klamret seg til båten de hadde reist ut med.

De hadde klamret seg til vraket hele natten og er sendt til St. Olavs hospital.

- De to mennene ligger nå til behandling. De var nedkjølt, og vi venter med formellt avhør til i morgen, sier leder for krimvakta og pressekontakt Geir Olav Granbo til Nettavisen.

Søk avsluttet
Rundt klokken 23 tirsdag kveld ble søket etter de to som fortsatt er savnet avsluttet, men Røde Kors ville fortsette med strandsøk utover natten, skriver politiet i en pressemelding. Letingen etter de savnede mennene vil bli gjenopptatt med full styrke torsdag, men politiet vurderer det som lite sannsynelig å finne de to i livet, heter det i pressemeldingen.

Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen på Sola sier til Nettavisen at den døde ble funnet mellom Vannvikan og Munkholmen i Trondheim. Han hadde da på seg redningsvest.

Båten med den avdøde skal ha dratt ut i båt fra Trondheim rundt klokken 15.00 mandag og alle i båten skal være menn i 40-årene.

Det er ikke mistanke om at noe kriminelt skal ligge bak dødsfallet.