Ambulanse baby kvalt mot tiltalt ringsaker (Foto: TV 2)
Ambulanse baby kvalt mot tiltalt ringsaker (Foto: TV 2)

- Gliste i begravelsen

Tirsdag vitnet ekssamboeren mot kvinnen som er tiltalt for å ha kvalt sønnen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltaltes tidligere samboer forklarte seg for retten i dag. Han er far til både barnet som døde og barnet som overlevde de påståtte kvelningsforsøkene.

- Aldri sett anfallene starte
Mannen forklarte at han og tiltalte hadde kjent hverandre siden de var små, og at de ble kjærester i voksen alder, ett år før det første barnet ble født.

På spørsmål om anfallene svarer mannen,

- Barnet fikk aldri anfall når jeg var hjemme. Jeg ble som regel varslet på mobiltelefonen. Det skjedde ofte og jeg begynte å få mistanke.

Mannen sier videre at anfallene ikke var noe pent syn. Gutten var blålig, skalv, var slapp og himlet med øynene, han ristet over hele kroppen, forklarte mannen.

- Dette skjedde aldri når jeg var hjemme, fortsatte mannen. Gutten var blå og skalv når jeg kom hjem.

Faren til barna sier også at han slett ikke var mye borte slik tiltalte har hevdet i sin forklaring til politiet. Han forteller at han tilbrakte mye tid på sykehuset etter arbeid. Han overnattet der ofte mens barnet som døde var innlagt.

Les også: - Kvalte barna for sympati

- Bare opptatt av mobilen
Er det spesielle episoder du husker fra denne tiden, spør aktor.

- Den episoden jeg husker best, er da barnet lekte og koste seg på sykehuset. To sykepleiere sa til meg at det ikke være noe galt med det barnet, og jeg dro hjem om kvelden. Dagen etter fikk jeg beskjed om at barnet mitt lå i koma. Dette var en grusom beskjed, forteller mannen.

Babydrap2 (Foto: TV 2)
Babydrap2 (Foto: TV 2)

- Tiltalte reagerte ikke noe spesielt, hun var bare opptatt av mobiltelefonen sin, fortsatte tiltaltes ekssamboer.

Tiden etter pustestoppen var den verste tiden i mitt liv. Verden datt sammen, forklarer mannen.

- Legene fortalte at hele hjernen hans var ødelagt, og at det ikke var noe liv for en liten gutt å ligge der. Da valgte vi å slå av respiratoren. Gutten vår sluttet likevel ikke å puste, og tiltalte ville ha gutten med hjem slik at hun fikk den siste tiden med han hjemme. Vi hadde helsesøstre som kom med sterke medisiner tre ganger i døgnet, slik at han ikke skulle ha smerter, fortsetter mannen.

- Gliste i begravelsen
Aktor spør om faren husker noe i forhold til begravelsen.

- Jeg har aldri hatt sånn fæl dag i mitt liv. Tiltalte hadde det ikke slik som meg. Hun delte ut programmer i kirkedøra. Mange kom til meg etterpå og sa at hun gikk bak kisten og gliste, forklarte mannen.

Babydrap1 (Foto: TV 2)
Babydrap1 (Foto: TV 2)

- Felte ikke en tåre
Ved neste graviditet bestemte samboerparet seg tidlig for navn. Navnet ble senere brukt i tiltaltes fiktive historier på nettet. Gutten fikk også dette navnet da han ble født.

Faren sier også at barnevernet tidlig kom inn i bildet allerede mens de lå på barselavdelingen. Barnevernet hadde fått bekymringsmelding om historiene tiltalte hadde lagt ut på nettet. De bestemte at barnet skulle bli noen dager ekstra på sykehuset. Dagen etter fikk denne gutten sitt første anfall.

- Han hadde flere anfall, og da han var nesten fire måneder ble han tatt fra oss. Da de tok han satt jeg og grein. Tiltalte felte ikke en tåre.

Mannen sier også at han jevnlig kontakt med det gjenlevende barnet. Han er en strålende blid og fornøyd gutt.