Åge Hareide  (Foto: TV 2/TV 2)
Åge Hareide (Foto: TV 2/TV 2)

- Må vinne vår første kamp

Åge Hareide mener kun seier mot Island er godt nok.

ULLEVAAL/BERGEN (TV 2 Sporten): Landslagssjef Åge Hareide har ikke maktet å lede Norge verken VM i 2006 eller EM i 2008.

Nå satser han alt på å lede landslaget til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010. Norges første motstander i VM-kvalifiseringen er Island på Ullevaal 6. september.

- Må vinne åpningskampen
- Det å vinne åpningskampen er alltid viktig. Vi gjorde det i EM-kvalifiseringen og det gir oss en god følelse å få en god start, forklarer Hareide.

Han presenterte en tropp på 21 spillere til oppgjøret mot Island. Steffen Iversen er tilbake i varmen etter å ha blitt kastet ut av troppen i generalprøven mot Irland, og han gir også Vålerengas unggutt Mohammed Abdellaoue fornyet tillit.

- Å vinne fotballkamper er det eneste vi streber etter. Nå skal vi bringe videre det vi opplevde mot Irland. Ser du på troppen er mange av dem som var med sist også her, sier Hareide.

- Møter bedre lag enn Island
- Det blir viktig å ha kontiniutet i laget for å få gode resultater. I løpet av kvalifiseringen møter vi enda sterkere motstand enn Island, poengterer landslagssjefen.

I tillegg til Island er Makedonia, Nederland og Skottland motstander for Norge i VM-kvalifiseringsgruppe 9.

Sjekk Norges kamper her