Den siktede 50 åringen er advokat og bosatt i Asker. (Foto: Scanpix)
Den siktede 50 åringen er advokat og bosatt i Asker. (Foto: Scanpix)

Var syk i flere år

En Asker-advokat er pågrepet og siktet for skuddene mot Hvalstad asylmottak i juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 50 år gammel advokat fra Asker ble mandag kveld pågrepet og siktet for å ha stått bak skytingen mot Hvalstad asylmottak i juli, sier kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærumdistrikt til TV 2 Nyhetene.

Se video i videovinduet over.

En 16 år gammel gutt ble skadet etter skytingen. Kulen gikk gjennom veggen og inn til der gutten lå i sengen sin, hvor den traff den sovende 16-åringen i magen. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor han måtte opereres for livstruende skader.

- Har sluttet å ta medisinen sin
Advokaten skal ifølge VG Nett ha hatt en psykisk lidelse i flere år.

- Han har hatt diagnosen i mange år, men den siste tiden sluttet han å ta medisinene sine. Dette er en personlig tragedie, sier en bekjent av advokaten fra MC-miljøet til VG Nett.

Truet mann med kniv
Ifølge Einar Aas hadde politiet hatt mistanker mot mannen etter å ha etterforsket saken i sommer. Da 50-åringen i helgen ble pågrepet etter å ha truet en annen mann med kniv under et MC-stevne i Ski, bestemte politiet seg for å intensivere jaktet på våpenet.

- 35 soldater fra garden startet i morges en leteaksjon i området. Etter to timers leting, skulder mot skulder, fant de jaktriflen som vi mener ble brukt i skytingen. Advokaten har tillatelse til å eie dette våpenet, og det knyttet derfor mannen direkte til saken, forteller kriminalsjefen til TV 2 Nyhetene. Han sier at politiet mener at skuddene hadde et rasistisk motiv. Han er nå siktet for drapsforsøk.

Ifølge Asker og Bærums Budstikke skal mannen ha slitt med psykiske problemer den siste tiden. Aas ønsker foreløpig ikke å gi mer informasjon om den siktede.

Mottak for mindreårige
Hvalstad mottakssenter for enslige mindreårige asylsøkere består av to separate mottak, Hvalstad ordinære mottak og Hvalstad transitt mottak.

Skyteepisoden skjedde på transittmottaket. Her bor enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år. Det er totalt 130 plasser ved transittmottaket.


Les også:
Har tegning av haiker
Utlover dusør
Herfra skjøt han
Livstruende skadd


Bildet av skuddet som gikk i gjennom veggen og senere traff den somalske 16-åringen.  (Foto: Solum, Stian Lysberg , © JFE )
Bildet av skuddet som gikk i gjennom veggen og senere traff den somalske 16-åringen. (Foto: Solum, Stian Lysberg , © JFE )