Film: Misery
Film: Misery

«Misery»: Livsfarlig fan

Etter å ha skrevet ferdig sin siste bok, begir forfatteren Paul Sheldon seg på vei hjem. Et uhell på veien fører ham inn i et sant mareritt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Sheldon (James Caan) har lagt siste hånd på verket i kiosklitteraturserien om 1800-talls-heltinnen Misery Chastaine. Tydelig fornøyd med sitt arbeid lener han seg tilbake i sin hytte på fjellet, og nyter en sigarett og et glass champagne. Nå kan han endelig dra hjem til sivilisasjonen og sin kone.

Kjører utfor
Med det ferdige manuskriptet i kofferten setter Sheldon seg i bilen. Men det er vinter i Colorado og veiene er glatte, og det går ikke bedre enn at Sheldon krasjer bilen. Selv blir han liggende hjelpeløs i vraket inntil den forhenværende sykepleieren Annie Wilkes (Kathy Bates) kommer ham til unnsetning. Hun hjelper forfatteren løs og tar ham med hjem for å se til skadene.

Fanatisk fan
Det viser seg at Annie tilfeldigvis er John Sheldons største fan, og gleden blir naturligvis stor når hun innser at hun har sitt forfatteridol foran seg. Gleden snus imidlertid raskt til skuffelse og sinne. Boken Sheldon nettopp har skrevet ferdig er nemlig ment å være et punktum for serien om Misery Chastaine. Og i siste kapittel har han like godt tatt livet av sin populære, romantiske heltinne.

Et sant mareritt
Verdens største Misery-fan takler nyheten om heltinnens død svært dårlig, og den omsorgsfulle og sympatiske kvinnen forvandles til et monster. Hun krever at Sheldon skriver en ny roman hvor Misery blir brakt tilbake fra de døde. Den skadde Sheldon er ute av stand til å yte motstand overfor den voldelige og ustabile kvinnen. Han blir hjelpeløst vitne til at manuskriptet han nettopp har skrevet - hans forsøk på å bevege seg over i mer seriøse litterære baner - brennes. Forfatteren er forkrøplet og fanget, og det er ikke en sjel som aner hvor han er. Og Sheldons største fan er blitt hans farligste fiende.

«Misery» på TV 2 Zebra kl. 23.50

Se også:

Sesongpremiere på «Grey's Anatomy» på TV 2 kl. 21.40.

«8 kvinner» på NRK1 kl 23.15 mandag.

Sesongpremiere for «CSI Miami» på TVNORGE kl. 21.35.

Øko-kjøring i «Fifth Gear» kl. 20.50 på TV 2 Zebra