Brede Hangeland (Foto: SANG TAN/AP)
Brede Hangeland (Foto: SANG TAN/AP)

Hangeland hylles i USA

Brede Hangeland blir omtalt i amerikanske medier.

Det har vært en strålende uke for Brede Hangeland. Forrige onsdag ledet han Norge som kaptein i sin første kamp, og fire dager senere senket han Arsenal med kampens eneste scoring.

Nå hylles Hangeland i USA.

- Dallas-fødte Hangeland sørget for en sjokkerende 1-0-seier til Fulham over gullkandidat Arsenal på lørdag, skriver mediegiganten NBC Sports på sine hjemmesider.

«Born in the USA»
For i USA har mediene fått med seg at nordmannen har amerikanske røtter. Hangeland ble født i USA av sine norske foreldre før de flyttet til Stavanger.

- Texas-fødte Hangeland slo Arsenal, slår nettavisen Boston.com fast.

På pressekonferansen etter seieren over Arsenal ville engelske journalister nok en gang få svar på hvordan Fulham-trener Roy Hodgson oppdaget Hangeland.

- Jeg trente ham i Viking i halvannen sesong. Det var vel i 2005, og jeg så raskt at han er en god spiller, smiler Hodgson.

- En stor test for Brede
Hodgson mener Hangeland nok en gang beviste hvilken klassespiller han er i oppgjøret mot Arsenal.

- Brede har hatt en fantastisk uke. Han er blitt kaptein for Norge, og spilte en strålende kamp for oss mot Arsenal. Defensivt hadde han kontroll, og fikk kronet det hele med å avgjøre kampen, skryter Hodgson til Fulham TV.

- Men kampen mot Arsenal var en stor test for Hangeland. Han møtte spillere som Emmanuel Adebayor og van Persie, og det var en stor prøvelse. Men han løste det utmerket, og er nok fornøyd med sine prestasjoner, konstaterer Hodgson.