Kyösti Ensio Ulmanen Stenius (59) og Tarja Maarit Helena Stenius (43) i forhørsretten i Bergen. (Foto: Anders Vevatne Hereid/ TV 2)
Kyösti Ensio Ulmanen Stenius (59) og Tarja Maarit Helena Stenius (43) i forhørsretten i Bergen. (Foto: Anders Vevatne Hereid/ TV 2)

Framstilles for fengsling

Det finske ekteparet som i går ble pågrepet i Bergen framstilles nå for varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kyösti Ensio Ulmanen Stenius (59) og Tarja Maarit Helena Stenius (43), som har vært på rømmen etter at de stakk av fra permisjon fra fengselet i Finland, ble søndag pågrepet utenfor Bergen.

Klokken 12.30 mandag ettermiddag ble paret framstilt for varetektsfengsling i Bergen tinghus.

Drap (Foto: TV 2)
Drap (Foto: TV 2)

Pågrepet uten dramatikk
Ekteparet ble observert på Dale i Hordaland og med hjelp fra en taxisjåfør fikk politiet ringet de inn og pågrep de uten dramatikk ved en avkjørsel i Ytret Arna utenfor Bergen søndag ettermiddag.

Politiet var bevæpnet under pågripelsen da opplysninger tydet på at de kunne være bevæpnet. Politiet fant ingen våpen i parets bil.

Framstilles for fengsling
De to soner i fengselet i Övertoneå like ved grensen til Sverige. Kyösti Ensio Ulmanen Stenius er dømt for et drap i Sverige i 1991, mens hans kone Tarja Maarit Helena Steniu er dømt for medvirkning til et dobbeltdrap i Finland i 1996.

Fengselsledelsen skal ikke ha vært klar over at de to planla å gifte seg da de fikk permisjon 15. august.

På grunn av at de to ble pågrepet i Norge må de framstilles for fengsling før de kan utleveres til Finland hvor de er etterlyst.

Politiet i Bergen har tatt kontakt med Kripos som har ansvaret for kontakten med finsk politi.

SE VIDEO: Her ble de pågrepet