Corvette ZR1 Nürburgring
Corvette ZR1 Nürburgring

Her har DU lov til å kjøre!

Verdens farligste racerbane ligge i Tyskland - og der kan du kjøre med din egen bil. Se video:

Den blir kaldt "Det grønne helvete" og er verdens heftigste racerbane. Nürbrürgring Nordschleife ligger syd i Tyskland, og er en ekstrem asfaltsløyfe på 21,7 kilometer.

Det som er utrolig er at du kan kjøre på denne banen - med din egen bil! Til og med turistbusser frekventerer banen i høysesongen.

Racerbanen er registrert som offentlig vei - med fri fart.

Gjøre i buksa

Skal du på bilferie i Europa i år, så anbefaler vi i Broom at du tar en tur innom. For 22 Euro kan du kjøre én runde rundt banen - og da så fort du over hodet klarer.

Skulle du velge ikke å satse liv og lemmer i familiens bil - med familien som bilsyke passasjerer, kan du ta den såkaldte Ring-Taxi. En BMW M5 som tar deg rundt banen så fort at du kan risikere å gjøre i buksa.

Banen brukes også i testøymed, så sjekk datoer for nård en er åpen her: Nurburgrings offisielle nettside.

Under har vi noen videoer som kan gi deg litt inspirasjon. Lykke til!

5. Jenson Butten i en Honda Civic Type R

Jenson Butten er Formel 1-fører for Honda, men har aldri kjørt på Nordsløyfa før. Derfor er det spennende å høre kommentarene fra en ekstremt dyktig fører, uten tidligere erfaring fra banen, i en vanlig bil på vått føre. Videoen viser at Nürburgring er helt unik, og en av ytterst få baner som utfordrer en Formel 1-fører i en gatebil.

4. 7 sekunders runde.

Å kjøre på Nordsløyfa er risikofylt, noe disse britene beviser på en klønete måte, så vidt vi vet er dette den korteste runden som noensinne har blitt filma. Etter en lang kjøretur fra Storbrittania bruker de 7 sekunder før de hilser på autovernet.

Dette er SUV-ene fra helvete!

3. Adenauer Forst

Nordsløyfa ble designet av sadister, det er Adenauer Forst-svingen et godt eksempel på. Fra rattet ser det ut som om det er snakk om en slak venstre sving, takket være at autovernet og trelinjen fortsetter rett frem. Problemet er bare at den blir mye krappere midt i svingen. Derfor er det veldig mange som mister eksosanlegg eller knuser forstillingen idet de seiler over den høye kerben. Men, som videoen fra 70-tallet viser kan det gå mye verre. Her har du en nyere video fra samme sving.

2. Chevrolet Corvette ZR1

Amerikanerne er kjent for å lage biler som går fort rett frem, men er livsfarlige hver gang du må svinge. Et hederlig unntak er Corvette ZR1. 27. juni 2008 kjørte den en runde på tiden 7:26, og da var dét den raskeste for serieproduserte biler. Radical SR8s tid på 6:55 er riktignok rekorden for biler med skilt.

1. Porsche 956

Stefan Bellof er mannen med den offisielle og uoffisielle banerekorden på Nordsløyfa. Tidene er henholdsvis 6:25,91 og 6:11,13, og ble satt under løp og kvalifisering i 1983-utgaven av 1000 km-løpet. Videoen er fra en runde med teamkompisen hans, Derek Bell, hvor han tar det med ro på grunn av kameraet. Derfor ser det ut som han nærmest står stille idet Jacky Ickx flyr forbi, men runden gjøres unna på syke 6:41.

Stefan Bellofs rekord vil nok bli stående, men en moderne Formel 1-bil kunne teoretisk slått rundetiden. Her er en video av Nick Heidfeld som tar det med ro rundt banen. Men strengt tatt var det vel på 30-tallet racingen var på sitt villeste, så om du ikke har fått nok av Ringen er det verdt å sjekke ut denne videoen. Herman Lang kjører en runde med en Mercedes-racerbil fra. Legg merke til hvor mye banen har forandret seg.

Les om den gjerrige svensken som gikk på kjempesmellen!