- Taliban vinner krigen

- Hele verden kan bli berørt, sier mannen som kan bli Pakistans neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban har overtaket i krigen mot terror og bør bli satt på listen over forbudte organisasjoner, sier Asif Ali Zardari.

Enkemannen etter Benazir Bhutto kommer med de åpenhjertige innrømmelsene i et intervju med britiske BBC.

- Verden taper krigen. For øyeblikket har Taliban definivt overtaket, sier han.

Zardari ble nylig lansert som kandidat til presidentvervet av Pakistan People's Party (PPP). Selv sier enkemannen at trygg på at han har den nødvendige støtten i de folkevalgte organene til å bli valgt 6. september.

- Det dreier seg ikke bare om et dårlig utfall for Pakistan eller Afghanistan. Dette vil spre seg. Hele verden vil bli berørt av dette, mener Zardari.

Synspunktene om krigen mot Taliban støttes også at det Washington-baserte Center for Strategic and International Studies. I en rapport derfra tidligere i uka konkluderte med at de amerikanske styrkene var i ferd med å tape kampen, ifølge AP.

Toppgeneralene I USA og politiske ledere I EU-landene mener årsaken til problemet i kampen mot Taliban ligger i grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Så lenge disse områdene fortsetter å være relativt trygge for de som kjemper mot koalisjonsstyrkene, vil krigen fortsette å stampe.

Amerikanske styrker har så langt i år mistet 101 soldater i krigen. I hele fjor var de amerikanske tapstallene på 111 - noe som da var rekordhøyt.