Viking  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Viking (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Otto Fredrikson  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Otto Fredrikson (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Martin Fillo  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Martin Fillo (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Keepernes aften

Otto Fredrikson reddet straffe, mens Kristian Nicht reddet Viking på overtid.

Viking - Lillestrøm 0-0

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Det endte 0-0 i en jevnspilt kamp på Viking Stadion søndag. Begge lag hadde muligheter til å avgjøre kampen, men det var keeperne som sørget for poengdeling på Viking Stadion.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Reddet straffe med ansiktet
Kampens første mulighet gikk til Viking, da Otto Fredrikson gikk klønete ut da Alexander Ødegaard ble spilt gjennom, men det kunne se ut som om Ødegaard falt meget lett når han skaffet Viking straffe etter 11. minutter.

Se straffesituasjonen her og diskuter saken i kommentarfeltet nederst i artikkelen:
259821

Otto Fredrikson var imidlertid på rett sted da straffesparket ble tatt og finnen reddet Nikolai Stokholms svake avslutning - med ansiktet!

Se strafferedningen her:
259822

- Det var et hardt skudd fra Stokholm. Jeg fikk ikke hendene bak, men som keeper er det viktigst å redde. Jeg prøve å stå lengst mulig og prøvde å se på foten hvor han skyter, sier Otto Fredrikson til TV 2 Sporten.

Fredrikson ble liggende nede og blødde fra nesen etter sin noe spesielle redning, men kom seg ganske kjapt opp på beina igjen.

Nicht reddet Viking
Fire minutter på overtid fikk Olivier Occean muligheten til å sikre Lillestrøm seieren på sølvfat.

Karim Essediri la inn fra høyre og Olivier Occean sendte en knallhard heading i retning mål, men i det alle trodde LSK skulle sikre seieren vartet Kristian Nicht opp med en fantastisk reaksjonsredning.

Se superredningen her:
259862

- Det er jobben min så jeg er glad jeg kunne redde oss i siste minutt. Men jeg synes ikke vi kan være fornøyd med resultatet. Vi var mye bedre og skapte gode sjanser i dag. Vi er litt uheldig til slutt, sier Nicht etter kampen.

Se intervju med Nicht:
259898

Johnsen fornøyd
Erland Johnsen, som er LSK-trener på lånt tid, var fornøyd med poenget.

- Vi hadde som mål før kampen å holde nullen. Det har vi ikke gjort så ofte før i år, så jeg er brukbart fornøyd. Jeg synes det var greit defensivt, men vi har langt igjen offensivt. Mye rom, men vi fikk ikke utnyttet det og vi skapte alt for lite i dag, sier Johnsen.

Han og Lillestrøm begynner nå å bli klare til å se oppover på tabellen

- Vi har en vanskelig hjemmekamp mot Stabæk, men tar vi tre poeng der skal vi virkelig se oppover, sier Johnsen.

Se intervjuet her:
259903

Store sjanser
Etter 16 minutter var Jone Samuelsen farlig frempå for Viking, da han sendte i vei en suser som gikk i tverrliggeren og ut.

Viking var også farlig frempå da Andre Danielsen fant Nikolai Stokholm på 16-meteren med et herlig hælspark.

Viking-kapteinens avslutning skled imidlertid av foten i avslutningsøyeblikket og skuddet gikk langt over.

Lillestrøms første sjanse kom først etter 45. minutter, men til gjengjeld var det en gigantsjanse når den først kom.

Essediri la inn fra dørlinja og fant Arild Sundgot inne foran mål, men desverre for Lillstrøm headet måltyven ballen knallhardt i stolpen.

Lillestrøm gikk rett i angrep da dommeren blåste i gang andre omgang. Ståle Stensaas la nydelig inn foran mål og Olivier Occean både kunne og burde score, men kanadieren headet ballen utenfor.

Ti minutter senere førsøkte Ragnvald Soma seg med et knallhardt skudd som Fredrikson virkelig måtte strekke seg etter, men LSK-keeperen fikk slått til corner.

Klokken viste nesten 75. minutter da Andre Danielsen ble nydelig spilt fri av Nikolai Stokholm. Midtbanespilleren kom alene mot LSK-keeper Otto Fredrikson, men midtbanespilleren blåste ballen over. En kjempesjanse for Danielsen som ikke klarte å holde hodet kaldt.