Superbytte reddet Lyn

Diego Guastavino ble dagens mann på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-Lyn 1-1

Henning Berg blir nok geniærklert etter de to byttene han gjorde etter vel én times spill. Lyn slet mot serielederen, men Berg viste råd. Inn kom Daniel Guastavinho og han sørget for en viktig utligning for osloklubben. Men Lyn var heldige som fikk med seg poeng fra Nadderud.

Sjanser til begge lag
Første omgang bølget spillet fram og tilbake. Lyn var farlige på kontringer, mens Stabæk dominerte midtbanen og var stadig frempå med gode pasninger til den giftige spissduoen Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarson.

Alanzinho åpnet kampen med et farlig skudd etter syv minutters spill. Skuddet fra 16 meter sneiet tverrliggeren. Ti minutter senere var Lyn farlig frempå med ett skudd fra Knudtzon, men ballen går via en Stabæk-spiller og ut til corner.

I det 33. minutt er Eddie Gustafsson på bærtur utenfor 16-meteren og Páll Gunnarson snapper ballen foran han. Men fra en vanskelig vinkel sender islendingen ballen i nettveggen.

Resten av omgangen var det gode sjanser til begge lag, men ballen ville ikke i mål for noen av lagene.

Superbytte
Men etter pause ble det klart hvorfor Stabæk er serieleder. Laget viste seg fra sin beste side og det var fortjent da Veigar Páll Gunnarson sendte bærumingene i ledelsen etter 57 minutters spill. Etter fint spill på høyresiden av Alanzinho, ble Páll Gunnarson spilt alene gjennom og gjorde ingen feil alene mot Eddie Gustafsson i Lyn-buret.

Etter 65 minutter følte Lyn-trener Henning Berg at det måtte gjøres bytter i laget og han bestemte seg for å ta ut Espen Hoff til fordel for Diego Guastavinho og Erling Knutdzon til fordel for Endre Fotland Knutsen. Og for noen bytter det skulle vise seg å bli! De to spillerne utmerket seg umiddelbart. Knutsen sendte pasning til Guastavino som fyrte av gårde et skudd fra 22 meter som sneik seg inn ved stolperota utakbart for Jon Knudsen.

Resten av kampen presset Stabæk på for vinnermålet, men Gustafsson var en levende vegg bakerst hos Lyn. Til tross for kjempesjanser til Nannskog og Andersson, endte det uavgjort 1-1 på Nadderud. Dermed leder Stabæk med fem poeng på Fredrikstad med én kamp mer spilt. Lyn beholder fjerde plassen i Tippeligaen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague!