John Carew og Gabriel Agbonlahor (Foto: IAN KINGTON/AFP)
John Carew og Gabriel Agbonlahor (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Sett pengene på Aston Villa

Oddsen på John Carew & co. er nok en gang markedsledende. Sjekk lørdagens trippel her.

Spillforslag 23. august, frist kl. 15.55:
59 Stoke - Aston Villa B 1,70
83 Kristiansund - Skarbøvik H 1,70
86 Pors - Skjetten H 1,40

Totalodds: 4,05

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Fin Villa-odds
Stoke fikk det ikke uventet alt for tøft mot Bolton for en uke siden. Opprykket i mai kom noe overraskende på, og verken utgangspunktet eller forsterkningene oser av kvalitet. Lawrence og forrige sesongs toppscorer Fuller må begge teste formen før kampstart. Nykommerne Faye og Dramani debuterer trolig på henholdsvis stopperplass og ving, om overgangspapirene går i orden i tide. Villa var fantastisk flinke til å utnytte den brede gressmatta på hjemmebane da City ble slått sist. Her venter en bane som er gjort trangere siden i fjor, og det blir ikke tilsvarende mengde plass å boltre seg på for superduoen Carew og Agbonlahor. Førstnevnte friskmeldt etter ryggtrøbbel tidligere i uken. Forsterkningene Sidwell og Cuellar er ikke helt klare etter sine skader, og O’Neill har tatt ut en uforandret tropp.

Stoke vil garantert gjøre dette vanskelig for gjestene, som likevel skal bli noen nummer for store på en normal dag. Villa var nok et bedre kjøp sist, men er aktuelle for innsatser her også. 1,70 er i ferd med å bli markedsledende.

Soleklar hjemmefavoritt
2. divisjon avdeling 2. Kristiansund BK viser stadig oftere hvorfor laget var én av tre favoritter i avdelingen før sesongstart. Slo et lite samspilt Lyn 2 borte sist. Seieren var fortjent etter en meget god andreomgang, to midtbanespillere besørget målene når duoen Torske og Bright ikke fikk uttelling. Trener Geir Midtsian er ikke i tvil om at hans elever er i ferd med å få ut sitt mye omtalte potensial. Yppet seg som kjent mot både Molde og Rosenborg i cupen tidligere i sesongen. Dette er den tredje hjemmekampen på ny arena, seier over Byåsen og poengdeling mot gode Ranheim de to foregående. Latyr trøbler fortsatt med skade.

Skarbøvik har overrasket som nykomling på nivået. Spiller trygt og enkelt, noe som spesielt har gitt god uttelling i bortekampene. 5-2-0 totalt på reisefot, poengdelingene har kommet de to siste gangene. 1-2-2 på de fem siste uansett bane. Fra 0-1-tapet hjemme mot Levanger for en uke siden, er ikke den sentrale midtbaneduoen Aam og Tomren med. Spissen Olsbø mangler også, snittalderen i troppen er bare 22 år. Her ligger gjestenes første bortetap for sesongen servert. Vi slår til på 1,70, som er bedre enn flertallet av konkurrentene.

Gjestene sterkt redusert
2. divisjon avdeling 4. Pors viser kjempeform for tiden, og med 4-1-0 form mot sterk motstand har de meldt seg på i opprykkskampen. De har fire lag foran seg på tabellen, men veien oppover er kort. Sist ble svake Skarp banket 6-1 på bortebane. Hjemme på kunstgresset står de med solide 6-1-1. Skjetten har hatt en motstatt formkurve, og har gått fra å være et topplag til å ligge under midtstreken. 1-4 hjemme mot Bærum sist, var deres femte strake tap. De presterte i den kampen å få tre mann utvist, og Eivind Sundet, Tommy Sand og Sindre Gulbrandsen må derfor stå over denne kampen. Skjetten trives klart best hjemme, og formsterke Pors blir klare favoritter her i dag. 1,40 er markedsledende, og spilles.

Øvrige vurderte kamper:

Lø 23.08 09:40 33. Norge - Russland 1,85 6,75 2,05

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Verdens to beste lag i kvinnehåndball møtes ikke overraskende i finalen. Begge lag har vunnet alle sine kamper til nå, selv om Russland trengte ekstraomganger mot Frankrike i kvartfinalen og Norge avgjorde i siste sekund mot Sør Korea i sin semifinale. Russland slo i går Ungarn 22-20 for å ta seg til finalen. Russerne ser ikke like sterke ut som tidligere, og trener Trefilov uttaler at de ikke er i sin aller beste form. Norge har en bredere tropp enn Russland, og det kan fort blir utslagsgivende mot slutten av kampen. Marit Breivik og hennes jenter får tipset.

Lø 23.08 13:55 39. Vard-Haugesund - Vindbjart 1,75 3,40 2,60

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 3. Vard-Haugesund ligger nest sist på tabellen, og har fire poeng opp til streken. Tre kamper i august har endt med 0-1-2, men de har 3-1-1 på de fem siste hjemmekampene. Sist ledet de 2-0 borte mot Nest-Sotra et kvarter før slutt, men de måtte nøye seg med et poeng. Vindbjart har hatt en fin sesong, og ligger trygt plassert på øvre halvdel av tabellen. Formen virker dog ikke å være på topp, og sist skuffet de ved å tape 1-3 hjemme mot Mandalskameratene. De trives klart best på hjemmebane, og vertene bør sikre seg tre meget viktige poeng her i dag.

Lø 23.08 14:55 40. Bærum - Eidsvold TF 1,35 4,10 3,75

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 4. Bærum kjemper om opprykk i den jevne avdeling 4, og de ligger a poeng med serieleder FK Tønsberg. Formen er god, og sist slo de Skjetten 4-1 på bortebane. Hjemme står de med fem strake gevinster. Eidsvold hadde en svak vårsesong, men har startet sterkt etter sommeren. 7-1 hjemme mot Senja sist, og 4-2 seier borte mot Ull/Kisa i forrige bortekamp. Bærum vant det omvendte oppgjøret 2-1, og opprykksjagende verter blir klare favoritter igjen.

Lø 23.08 14:55 41. Groruddalen - Byåsen 2,70 3,45 1,70

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. GBK går fra tap til tap. Sliter veldig med dødballer imot, og kun få spillere er trent godt nok for 90 minutter på dette nivået. Mot VIF sist holdt det unge laget følge i rundt en time, for så å rakne i kjent stil. Få fravær, men troppen er svekket i løpet av sommeren. Byåsen var effektive da Korsvoll ble sendt hjem med 1-4 sist. Fire nettkjenninger er positivt, nå som toppscorer Sellin ikke lenger er i klubben. 4-0-seier da GBK var i Trondheim i den første kampen etter sommerferien.

Byåsen er tradisjonelt ikke noe stort bortelag, og kanskje er dette anledningen der groruddølene bryter den lange tapsrekken. Oddsen er uansett såpass jevnt fordelt, at gjestene får tipset.

Lø 23.08 14:55 42. Korsvoll - Steinkjer 1,75 3,40 2,60

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. Korsvoll røk for et bedre Byåsenlag i Trondheim forrige helg. Tidligere Lørenskog-trener Vidar Martinsen har tatt over i mellomtiden, og vil kvitte seg med det som har minnet om klippekortmentalitet i laguttaket de siste kampene. Målfarlige Lasse Brandal kan dermed forventes på banen istedenfor benken. Ingen fravær av nevneverdig betydning. Steinkjer slo Strindheim 2-1 i midtuken, i en kamp som kunne bikket begge veier. Keeper Hogan var tilbake med storspill etter skade.

Begge lag ligger utsatt til med 19 poeng hver. Steinkjer vant 5-0 i det omvendte, men møter en langt bedre motstander denne gangen. H, men 1,75 synes i minste laget.

Lø 23.08 15:55 51. Hødd - Start 5,00 4,25 1,35
Lø 23.08 15:55 52. Hødd - Start (1-0) 2,50 3,65 2,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Hødd er jumbo på tabellen, og må ta seg kraftig sammen hvis det ikke skal bli nedrykk. Sist tok de et poeng borte mot Løv-Ham etter å tapt åtte strake kamper. Den spennende nigerianeren Kazeem har blitt hentet inn for å forsterke laget offensivt. Start har stø kurs mot opprykk med 12-6-1 til nå. 2-1 hjemme mot Sarpsborg Sparta var lagets tredje strake seier, og på bortebane har de enda ikke tapt. Branislav Milicevic har karantene, og Rolf Daniel Vikstøl tar trolig hans plass på venstrebacken. Morten Hæstad, Aram Khalili og Christer Kleiven er tilbake fra U21 landskamp. Start blir klare favoritter, men 1,35 på fremmed gress frister lite.

Lø 23.08 15:55 53. Liverpool - Middlesbrough 1,30 4,15 6,00
Lø 23.08 15:55 54. Liverpool - Middlesbrough (0-1) 1,95 3,40 2,70

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Liverpool imponerte ikke da Sunderland ble slått i premieren. Kampbildet var som forventet, men de røde så ikke ut til å mestre sitt eget tempo, og nådde sjelden lengre enn sekstenmeteren. Hyypiä er ikke med i troppen grunnet skaden han fikk for Finland. Mascherano er fortsatt i OL, men Babel er tilbake. Boro fikk en flott start med 2-1-seieren over Spurs. Mido matchvinner i en kamp Middlesbrough hadde sjansene og Tottenham spillet. Shawky og Mido tester formen etter landskamper i midtuken. Nykommer Hoyte kan få sin debut på backen.

Latterlig lav hjemmeodds ligger vi definitivt unna, selv om Liverpool må regnes med på eget gress. Gjestene hevet seg til mange av kampene mot topplagene forrige sesong, og en liten smell er langt fra utenkelig. Borteoddsen tåler ikke sammenligning, U blir det nærmeste vi kommer.

Lø 23.08 15:55 55. Tottenham - Sunderland 1,40 3,65 5,30
Lø 23.08 15:55 56. Tottenham - Sunderland (0-1) 2,20 3,40 2,35

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Tottenham holdes for andre året på rad som en av de fremste kandidatene til å splitte de fire store. Ramos har både mistet og hentet sentrale spillere. Usikkerhet rundt fremtiden til Berbatov, som var ensom spiss i 1-2-tapet for Middlesbrough sist. Hutton er uaktuell med skade, Huddlestone usikker. Sunderland hadde lite å by på mot Liverpool for en uke siden. Slet voldsomt på fremmed gress forrige sesong, den første borteseieren kom godt utpå vårparten. Nykommerne Healy og Cisse er begge med i troppen, men sistnevnte ventet ennå på internasjonal godkjennelse av overgangen fredag kveld. På midtbanen mister Tainio muligheten til å møte gamle lagkamerater grunnet skade, på topp på Roy Keane klare seg uten sterke K. Jones. Naturlig H til odds vi ikke ser to ganger på.

Lø 23.08 15:55 57. Blackburn - Hull 1,45 3,45 5,10
Lø 23.08 15:55 58. Blackburn - Hull (0-1) 2,35 3,40 2,20

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Blackburn vant fortjent mot et skadeskutt Everton i premieren. Emerton er tilbake fra skade, og da har Paul Ince alle sine beste tilgjengelig. En enda større gladnyhet for Rovers-fansen er at målmaskinen Santa Cruz signerte ny fireårsavtale. Hull snudde til seier i litt klassisk nyopprykket stil for en uke siden. Spillermaterialet har på papiret ingenting i denne divisjonen å gjøre, men entusiasme i spillet og full innsats i hver duell kan holde en stund. Stiller uforandret fra sist så fremt Boateng blir klar i tide. 1,45 er tynt.

Lø 23.08 15:55 59. Stoke - Aston Villa 3,75 3,10 1,70
Lø 23.08 15:55 60. Stoke - Aston Villa (1-0) 1,80 3,40 3,05

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Lø 23.08 15:55 61. Newcastle - Bolton 1,60 3,20 4,20
Lø 23.08 15:55 62. Newcastle - Bolton (0-1) 2,80 3,40 1,90

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Newcastle fik med seg et velfortjent poeng hjem fra Old Trafford i premieren. Den gode trenden som etter hvert kom under Keegan i våres var lett å kjenne igjen. Martins var på hugget på topp. Owen er tilbake på benken her, stopperen Taylor er også friskmeldt. Viduka og Cacapa mangler fortsatt. Bolton fikk en flott start på sesongen med 3-0 over Stoke. Gary Megson har styrket laget i alle ledd i sommer, og med Helguson tilgjengelig igjen har han ingen fravær i troppen. Vi markerer for Newcastle etter det som ble vist i premieren. Ingen innsatser er nok det beste tipset.

Lø 23.08 15:55 63. West Bromwich - Everton 2,65 2,80 2,25

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Nyopprykkede Albion kunne ta med seg mye positivt fra 0-1-nederlaget for Arsenal forrige lørdag. Laget har scoret i bøtter og spann de siste sesongene, men vil nok merke at nivået gjør hverdagen annerledes nå. Mangeårig toppscorer Philips er dessuten borte. Mangler stadig Clement bak, men får to viktige brikker tilbake i Koren på midten og Moore foran. Everton gikk på et fortjent nederlag for Blackburn i åpningskampen. Dessverre for trener Moyes er Anichebe fortsatt i OL. På skadelisten står Pienaar, Cahill, Hibbert, Vaughan og van der Mayde, så det blir igjen et Everton som er kraftig svekket i alle lagdeler.

Fine forutsetninger for West Brom. Oddsen er ikke så verst, og kan forsøkes hvis man sikter høyt på premieskalaen.

Lø 23.08 15:55 64. Sheffield Wed - Preston 2,25 2,80 2,65

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Wednesday har vunnet og tapt med resultatet 4-1 i de to seriekampene hittil. Burnley ble slått her i premieren, i en kamp ”uglene” virket klart forbedret fra forrige sesong. Stallen er tilnærmet uforandret siden serieslutt. McMahon er hentet på lån, og debuterer trolig på høyrebacken, der Hinds skadet seg i premieren. Forrige sesongs toppscorer, Sodje, har stadig noen uker igjen før han er klar. Jeffers er også uaktuell, mens Tudgay og Esajas må testes før kampen. Preston var et av de beste lagene i Championship etter jul, og ser ut til å ha beholdt den fine trenden. Knallsterke seirer over Ipswich borte og Palace hjemme hittil. Sliter med et par fravær i forsvaret, mangler gjør også keeper Henderson og spissen Brown.

Championship ser som i fjor ut til å inneholde mange overraskende resultater. 2,25 på Wednesday er minst uaktuelt.

Lø 23.08 15:55 65. Nottingham Forest - Watford 2,30 2,80 2,60

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Forest har ett poeng fra den målløse kamper her mot Reading i premieren, 1-3-nederlag for Swansea forrige uke. Midtbanespiller McGugan er siste navn føyd til på en plagsom skadeliste. Fire spisser er uaktuelle, Cole og Garner kan være tilbake neste gang. Watford stiller på papiret kraftig svekket fra forrige sesong, en håndfull kvalitetsspillere er forsvunnet. Oppløftende start på sesongen med fire poeng og null baklengs etter to runder. Rasiak er tilgjengelig på topp etter låneavtalen med Southampton. Vi tror på nok en jevn og målfattig affære med disse to lagene involvert.

Lø 23.08 15:55 66. Ipswich - Wolverhampton 2,10 2,90 2,80

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Ipswich har i sterk kontrast til sesongstarten i fjor tapt hjemme og vunnet borte så langt. Thatcher debuterte sist, Campo står for tur her etter overgangen fra Bolton. Wright ute med skade i forsvaret, Norris blir heller ikke klar på midten. Wolves brukbart i gang med ett poeng i Plymouth og 4-1-seier over Wednesday sist. Kaptein Craddock må erstattes etter å ha skadet seg sist, ellers har McCarthy en bred tropp med mange alternativer. H til odds som ikke frister.

Lø 23.08 15:55 67. Birmingham - Barnsley 1,35 3,85 5,70
Lø 23.08 15:55 68. Birmingham - Barnsley (0-1) 2,05 3,50 2,50

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

City har fått en perfekt start på sesongen etter nedrykket. Avgjørelsen satt dog langt inne både da Sheffield United ble slått her i premieren og da 0-1 ble snudd til 2-1 over Southampton sist. Troppen er ikke merkbart svekket, Nafti eneste fravær av betydning. Barnsley har fått en tilsvarende dårlig start med to tap. Kozluk er friskmeldt siden sist. Mangler gode Hume offensivt. Barnsley har overrasket før, og bare 1,35 for en forventet hjemmeseier kan man klare seg uten.

Lø 23.08 15:55 69. Cardiff - Norwich 1,75 3,10 3,55

Nykommerne Johnson og Gyepes er begge debutklare i angrepet for vertene. Ledley er usikker etter en smell i onsdagens landskamp. Norwich jakter sesongens første seier. Clingan er usikker, Bell og Doherty er ikke med i troppen.

Lø 23.08 15:55 70. Queens Park Rangers - Doncaster 1,65 3,15 3,95

QPR fik så hatten passet i Sheffield sist. Snudde til 2-1-seier mot Barnsley her i premieren. Kaptein Rowlands har omsider sonet ferdig og stallen er tilnærmet fri for skader. Nykomling Doncaster har fått en fin start med sine fire poeng. Byfield og Price er fortsatt satt ut av skader, troppen uforandret fra sist.

Lø 23.08 15:55 73. Crystal Palace - Burnley 1,70 3,10 3,75
Lø 23.08 15:55 74. Crystal Palace - Burnley (0-1) 3,00 3,45 1,80

Palace skuffende tafatte fremover de to første. Warnock har få fravær til bekymringer, og gjør trolig endringer på topp. Burnley har vært enda svakere med tremålstap både i premieren mot Wednesday og hjemme mot Ipswich sist. Tre sentrale spillere må se an formen etter onsdagens landskamper.

Lø 23.08 15:55 75. Derby - Southampton 1,75 3,10 3,55

Barazite er debutklar når Derby jakter den første ligaseieren siden Newcastle ble slått i september for nesten et år siden. Emanuel Villa scoret tre mål i en treningskamp onsdag, og kan være aktuell. Southampton står uten poeng etter knepne nederlag for Cardiff og Birmingham. Ingen nye fravær, Cork er med i troppen etter låneavtalen med Chelsea ble undertegnet.

Lø 23.08 15:55 78. Follo - Modum FK 1,25 4,50 4,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Follo er i kjempeform, og har kommet seg opp til tredjeplass på tabellen. De har dog hele ni poeng opp til serieleder Mjøndalen, og det blir nok for tungt å hente inn. 1-0 borte mot Drøbak Frogn sist, var lagets fjerde strake seier. 4-2-2 på eget gress til nå. Modum har sju poeng opp til vertene, og har plassert seg rundt midten av tabellen. Høstsesongen har ikke begynt bra, men to strake tap. 1-3 hjemme mot Raufoss sist. Follo vant det omvendte oppgjøret 3-0, og formsterke verter blir klare favoritter. 1,25 er dog ikke nok.

Lø 23.08 15:55 79. Lørenskog - Valdres FK 1,30 4,30 4,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Lørenskog ligger på andreplass med sterke 10-3-3 totalt. De har fire poeng opp til serieleder Mjøndalen, og har ikke råd til å avgi mange poeng i opprykkskampen. 6-1-1 på hjemmebane, og formen viser sterke 4-1-0 på de fem siste kampene. Etter sommeren er troppen forsterket med Jon Braaten fra Skeid, og Joachim Jørgensen fra Sarpsborg Sparta. Valdres har greid seg overraskende bra etter opprykket, og ligger midt på tabellen med 4-9-3 til nå. 2-2 hjemme mot sterke Mjøndalen sist, men borte har de kun vunnet en av åtte kamper. 1-1 da lagene møttes i Valdres, men vertene får et solid tips denne gangen.

Lø 23.08 15:55 80. Sprint-Jeløy - Strømmen 1,40 3,90 3,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Sprint-Jeløy er i svak form, og ligger nå kun to poeng over nedrykksstreken. 2-3 tap borte mot Østsiden sist, og 0-2-3 på de fem siste kampene. På eget gress er de dog som alltid sterke, og statistikken viser 4-3-1 og kun fem baklengsmål så langt. Strømmen ligger helt sist med 2-4-10, og det meste tyder på at det blir spill i 3.divisjon neste år. 0-1 tap hjemme mot Lørenskog sist, og 0-1-5 på de seks siste kampene. Som i fjor er de grusomt svake på bortebane, og de står der med 0-1-7 til nå. Vertene bør sikre seg tre poeng her, og ta et lite skritt bort fra nedrykkssriden.

Lø 23.08 15:55 83. Kristiansund - Skarbøvik 1,70 3,45 2,70

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Lø 23.08 15:55 84. Strindheim - Ranheim 2,30 3,30 1,95

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

2. divisjon avdeling 2. Strindheim styrer mot en plass midt på treet. Dårlig økonomi medførte at flere av de beste forsvant før sommeren, deriblant lagets gode kaptein Selnæs til dagens motstander. Et par sliter med skader. Ranheim er kanskje det aller beste laget i divisjonen på sitt beste, men mangler Skeids evne til å vinne på dårlige dager. Mangler kaptein Juberg i midtforsvaret, i tillegg kommer en del fravær av mindre betydning. Ranheim skal være en klasse bedre, og kan ikke avgi poeng om opprykkshåpet skal vare litt til. 1,95 kan vurderes.

Lø 23.08 15:55 86. Pors - Skjetten 1,40 3,90 3,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Lø 23.08 15:55 87. FK Senja - Skarp 2,15 3,10 2,15

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Bunnoppgjør i 2.divisjon avdeling 4, og alt tyder på at begge lagene blir å finne i 3.divisjon neste år. Senja står med 2-1-13 totalt. Begge seirene har kommet på hjemmebane. 1-7 tap borte mot Eidsvold sist, og 1-0-5 på de seks siste kampene. Nykommeren Piotr Gdak er klar for spill. Skarp ligger to poeng foran vertene, og borteformen er meget skral. 0-0-8 og 5-32 i målforskjell på femmed gress skremmer ingen. Sist ble det i tillegg 1-6 tap hjemme mot Pors. Skarp vant det omvendte oppgjøret 1-0, og trolig avgjør hjemmebane nok engang mellom disse to lagene. H.

Lø 23.08 18:25 91. Fulham - Arsenal 4,85 3,30 1,50
Lø 23.08 18:25 92. Fulham - Arsenal (1-0) 2,10 3,40 2,45

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Fulham fikk en lang hjemtur uten poeng etter møtet med Hull for en uke siden. Hodgson har hentet interessante navn i løpet av sommeren. Et av dem er Andy Johnson, men han blir ute i tre uker til. Kamara er heller ikke klar. Arsenal slo West Brom uten å imponere i premieren. Arsene Wenger har tilsynelatende ikke styrket troppen i sommer, og må fortsatt hanskes en rekke fravær. Song er tilbake siden sist. Nasri er friskmeldt, nykommer Silvestre usikker. Fabregas, Diaby, Senderos, Bischoff, Rosicky og Eduardo er alle uaktuelle.

Norsk Tipping levner vertene større sjanse enn markedet for øvrig. Det holder vi med dem i, og styrer unna spill på denne.

Lø 23.08 18:55 93. Stabæk - FC Lyn Oslo 1,45 3,45 5,10
Lø 23.08 18:55 94. Stabæk - FC Lyn Oslo (0-1) 2,15 3,75 2,25

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Serieleder Stabæk imponerer på alle fronter. Til semifinale i cupen forrige helg, og til uken venter Rennes på bortebane i Uefa-cup-kvalifiseringen. Syv strake seirer kan Jönsson se tilbake på. Nyttige tilvekster til troppen i sommer. Segerström og Høiland er ute med skader, Holmevik er suspendert. Dermed forsvinner begge backene ut. Lyn leverte spill i ypperste Tippeliga-klasse mot Molde i sin kvartfinale, men måtte se semifinaleplassen ryke i forlengelsen. Mangler opplagte målscorere i laget uten Ighalo, ingen av sommerens nykommere har slått til så langt. Henning Berg er som kjent klar for Lillestrøm fra neste sesong. Viktige Bjarnason soner karantene, ingen skader av betydning.

Stabæk var best i alt da laget vant 16. mai-kampen på Ullevaal 2-0. De to siste tilsvarende oppgjørene har Lyn ledet 2-0, for å se naboen snu til 3-2 ved fulltid begge gangene. Stabæk er gjort til vel store favoritter, vi markerer for en dristig B i Bærum.

Lø 23.08 18:55 99. Valenciennes - Lorient 2,05 2,75 3,10

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Ligue 1. Valenciennes har gjort en del utskiftninger i stallen i sommer. Forventes ikke noe høyere enn fjorårets 13. plass. Seier hjemme og tap borte innledningsvis oppsummerer også de siste sesongene. Lorient havnet tre plasser og syv poeng foran vertene forrige sesong. Går mot en ny sesong i ingenmannsland, skal man tro forhåndstipsene. En del fravær i begge leirer, hjemmelaget svekkes bakover, gjestene har få spisser å velge mellom. Vi hadde håpet på bedre betalt, hjemmesterke Valenciennes er normalt et interessant spill til over to ganger pengene år motstanden er såpass ordinær.

Vurdert av Ole Bratseth og Magnus Wattne