Nina Solheim  (Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP)
Nina Solheim (Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP)

Iskald Solheim til finale

Nina Solheim kan ta norsk gull i taekwondoringen.

Beijing (TV 2 Sporten): Natt til lørdag var taekwondojenta først fullstendig utilnærmelig i kamp mot Noha Rabo Abd fra Egypt, og seiret med poengdifferansen 9-3.

- Nina tok initiativet med en gang. Sparkene var harde og treffene rene. Det var ikke tvil om poengene, sa trener Stig Kramer til NTB.

Hvile på laurbærene kunne hun imidlertid ikke. Kvartfinalen mot malaysiske Chew Chan Che startet allerede 0900 norsk tid.

Også i kvarten viste Solheim hva hun er laget av, og seiret 3-1 i det som utviklet seg til en real batalje.

Solheim hadde tilsynelatende full kontroll, men pådro seg to advarsler og ble fratatt to poeng. Likevel holdt den norske jenta ut Chan Ches sluttspurt og kunne lettet strekke armene i været.

- Dette er fantastisk. Hun gjør akkurat det vi har blitt enige om. Hun har opparbeidet seg erfaringen som trengs når kampene tetter seg til og er iskald når det gjelder, sier langslagstrener Kramer til TV 2 Sporten.

Solheim  (Foto: Poppe/SCANPIX)
Solheim (Foto: Poppe/SCANPIX)

Semifinalen startet klokken elleve norsk tid. Brasilianske Natalia Falavigna fremsto som en formidabel utfordrer for Solheim.

- Det var en av de vanskeligste Nina kunne møte. Den brasilianske jenta er tidligere verdensmester og har masse erfaring. Men det har Nina også, så de vil matche hverandre godt. Jeg tror vi vil få se en avventende kamp som blir mindre spektakulær enn de vi har sett hittil, sa Kramer før semifinalestart.

Solheim tok utfordringen på strak arm og ledet lenge med ett poeng. Den brasilianske jenta fikk imidletid utlignet og sendte kampen inn i ekstraomganger.

Der var Solheim best og seiret til slutt på noe så nervepirrende som dommerstemmer, etter at sudden death ikke maktet å kåre en vinner.

- Dette er helt utrolig, jeg har ikke ord. Vi visste at den brasilianske jenta var defensiv. Jeg skjønner dommernes avgjørelse, for Nina prøve å skape noe på tampen, og det ble belønnet. Nok en gang hadde hun is i magen da det gjaldt, sier en rørt landslagssjef Stig Kramer til TV 2 Sporten i Beijing.

I finalen venter meksikanske Maria del Rosario Espinoza som senket hjemmehåpet Zhong Chen fra Kina i sin semifinale.

Finalekampen starter klokken 14 norsk tid.