Brit Hildeng (Foto: TV 2)
Brit Hildeng (Foto: TV 2)

Kvinneopprør i AP

Kvinner i AP raser mot gutteklubben grei etter endring av nominasjonsreglene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant Brit Hildeng raser mot "Gutteklubben grei" i Ap og vurderer likevel å ta gjenvalg for å sikre kvinnerepresentasjonen.

Protesterer
Flere Ap-kvinner reiser seg nå i protest mot partiledelsen som denne uken fattet et vedtak som åpner for at Oslo Ap kan stille med tre menn på de fire første stortingsplassene. Vedtaket kan sikre Jonas Gahr Støre en sikker plass på Stortinget.

I arbeiderpartiet jobbes det hardt for å få Støre inn på en sikker fjerdeplass i Oslo. I så fall vil han overta plassen til Britt Hildeng, som planlegger å trekke seg, men da blir også tre av de fire sikre plassene besatt av menn.

Les også: - Åpner for Støre

Hildeng reagerer kraftig på at man forlater prinsippet om 50% av hvert kjønn.

Tilbakeskritt
- I 40 år har jeg drevet med likestillingsarbeide og vi har kommet lenger skritt for skritt, og jeg føler at dette er et enormt tilbakeskritt, sier Hildeng til TV 2 Nyhetene.

Hildeng er ikke alene om å være kritisk.

Uheldig for Støre
- Jeg tror det vil være uheldig å gjøre dette, for såpass mange som vil synes det feil at det vil være uheldig for Jonas Gahr Støre, sier Gerd-Liv Valla.

Arbeiderpartiledelsen mener at 50 prosent regelen må være fleksibel, og mener ikke det er et tilbakeskritt. Men Britt Hildeng er nå så opprørt at hun vurderer å stille til valg allikevel.

- Gutteklubben grei har vi jo opplevd gjennom mange år, men det man nå gjør er å fortolke et regelverk slik at man får inn den man gjerne vil ha inn på en plass kan få den