Petter Furuseth Olsen  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Petter Furuseth Olsen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Furuseth Olsen legger opp

Den kontroversielle kantspilleren legger skoene på hylla til tross for kontrakt ut 2010.

Petter Furuseth Olsen legger opp med umiddelbar virkning. Fredag bad 30-åringen om å bli løst fra sin kontrakt med FC Midtjylland.

Furuseth Olsen skrev under på en treårskontrakt med Midtjylland som gjaldt fra 1. januar 2008.

Nordmannen har spilt 20 kamper og scoret to mål for Midtjylland, og var sist i aksjon mot FC København i Parken forrige helg.

- Har det blitt offentlig? Jeg får henvise til FC Midtjyllands hjemmeside, sier Furuseth Olsen til fotbollskanalen.se.

Kommenterer ikke årsaken
FC Midtjyllands sportsdirektør, Jens Ørgaard, vil ikke kommentere årsaken til at Furuset Olsen plutselig legger karrieren på is.

- Det må være opp til Petter selv å forklare hvorfor han har tatt beslutningen. Jeg kan bare si at vi har vært glade for å ha Petter i klubben. Hen er en voksen mann og har preget troppen med ro og en annerledes tilnærming til ting. Vi ønsker ham alt mulig hell og lykke på hans videre ferd utenfor fotballbanen, sier Ørgaard til klubbens hjemmesider.

Opp- og nedturer
Furuseth Olsen har tidligere spilt for Brann, Örebro, Hammarby, Stabæk og Viborg og har hatt en karriere med store bølgedaler.

I 2006 ble han kåret til Årets spiller av fansen i Hammarby, mens hans karriere i Stabæk tok slutt før den kom skikkelig i gang.

Furuseth Olsen anklaget i ettertid Daniel Nannskog for å ha fysisk og verbalt angrepet han, mens Nannskog svarte med å kalle Furuseth Olsen en «ynkelig mann».

Se TV 2 Sportens innslag med Nannskog og Furuseth Olsen her:

259652