Akerselva, Oslo. (Foto: TV 2)
Akerselva, Oslo. (Foto: TV 2)

På teppet for hasjsalg

Politidirektøren og UDI må møte på teppet etter politiets storaksjon mot narkotikasalg langs Akerselva i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommersol er Akerselva en perle midt i Oslo sentrum. Men området er blitt et narkoreir hvor narkotika omsettes helt åpenlyst.

Mange av langerne er asylsøkere som kommer til Oslo fra mottak over hele Norge, kun for å selge dop.

Instruks
I dag er UDI og politiet kalt inn til hastemøte hos arbeids- og inkluderingsdepartementet. At asylsøkere får bli i landet etter lovbrudd, tolereres ikke.

- UDI har en instruks om å hurtigbehandle saker som omhandler kriminalitet. Vi må sikre at det er god kommunikasjon mellom politiet og UDI for å få til dette på en best mulig og raskest mulig måte, sier statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Libe Rieber-Mohn, Ap.

Perle
Leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler tror på sin egen regjering når de sier at de tar problematikken på alvor. Han håper at det i høstens statsbudsjett blir satt av penger til ytterligere tiltak for gjøre områdene langs Akerselva trygge.

- Vi må få en mobil politipost her, sånn at vi får stabil tilstedeværelse av politiet. Vi bør ha videoovervåking av utsatte områder, slik at en har øyne og ører til stede. Vi bør ha belysning, masse belysning under bruene i området, sier Bøhler som mener området har store muligheter.

- I fremtiden håper jeg vi kan få restaurantlektere ved Akerselva. Dette kan bli en perle i Oslos hovedstad, slår Bøhler fast.