Bigfoot
Bigfoot

Bigfootbløffer fikk sparken

Bigfoot-spøken kom ut av kontroll for bilselgeren og politimannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to mennene, bilselgeren Rick Dyer, og den nå oppsagte politimannen Matt Whitton, som hevdet de fant en død Bigfoot på en gåtur i skogen, har innrømmet at det hele var en spøk som kom ut av kontroll.

- Det er bare en diger spøk. Det ble til noe større enn det var meningen at det skulle være, sier Whitton i et intervju med WBS.

Det begynte som en spøk på et nettsted, og de la ut video på YouTube. De sier de ikke ante at det ville bli et mediesirkus.

- Det handlet bare om å ha det gøy, sier Whitton. Men Whittons sjefer i politiet syntes ikke stundet var særlig gøy. De avskjediget ham fra politistyrken.

Se innrømmelsene til Whitton her. (Ekstern lenke)

På en pressekonferanse gikk de to amerikanerne ut og sa at de hadde funnet en bigfoot, og at DNA-tester ville bevise at det stemte. DNA-testene viste seg derimot å stamme fra menneske, og pungrotte. Vesenet i fryseren var altså det mange mistenkte; Et bigfootkostyme fylt med døde pungrotter og rester fra et slakteri.

Les også:
- Dette er Bigfoot
DNA-test avslørte Bigfoot

Bigfoot er kjent som Sasquatch i Canada, Yeti i Asia og Yowie i Australia. På norsk blir den gjerne omtalt som den avskyelige snømannen. Det mytiske vesenet er et menneskelignende oppreist dyr som skal vandre rundt i villmarken på den nordvestlige stillehavskysten.

Se video fra den første pressekonferansen her:

258907