snohvitcrop (Foto: SCANPIX)
snohvitcrop (Foto: SCANPIX)

Gasslekkasje på Melkøya

Snøhvitanlegget evakueres etter melding om gasslekkasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet og brannvesen har rykket ut til åstedet. Politiet bekrefter overfor TV 2 at anlegget evakueres og at det er snakk om en gasslekkasje.

- Det som er situasjonen er at vi har en gasslekkasje på Melkøya. .Cirka 1420 ble det oppdaget at en ventil i det vi kaller for prosessområdet lakk gass. Det oppdages ved hjelp av deteksjonsanlegget. Når det skjer, har vi en fast prosedyre: Det første vi tenker på er å bringe personell i sikkerhet. Deretter starter vi arbeidet med å vurdere situasjon og finne fram til tiltak. Det har vi gjort. Vi tømmer røret på anlegget som har den ødelagte ventilen, sier informasjonsleder vad Snøhvit Sverre Kojedal til TV 2

Han sier videre at det er bare en del av selve prosessanlegget som er berørt. Personellet blir nå evakuert til et annet område på øya.

- Er det eksplosjonsfare?

- Hver gasslekkasje er en potensiell risiko. Derfor har vi systemet med at vi tidlig kan detektere gass. Har kontroll på gasslekkasjen. Jeg har ingen klar formening om når det er normalisert, men i løpet av noen få timer, sier han.