Norsk OL-helt dopingmistenkt

Tony André Hansen får ikke stille i OL-finalen i sprangridning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tony André Hansens hest Camiro avla positiv dopingprøve etter mandagens lagkonkurranse i sprangridning, melder Aftenposten.

Ifølge NRK testet hesten positivt for stoffet capsaicin, et smøremiddel som brukes på hester.

Hansen var Norges beste da det ble OL-bronse i lagkonkurransen, og var kanskje det største norske håpet i torsdagens finale. Tidligere i dag fikk han beskjed om den positive testen, samtidig som han ble nektet start i kveldens individuelle OL-konkurranse.

- Tony er helt knust. Det har jo ikke vært problemer med bena til hestene. Den er fin overalt. Hvorfor skulle han gjøre noe galt? Han har fått beskjed om at det er et stoff som kan være i en salve som har vært utslagsgivende i dopingtesten, sier hans far Sigbjørn Hansen til TV 2 Sporten.

- Tony er dypt skuffet og visste ikke mer. Alt er helt kaotisk.

Ifølge kilder Nettavisen har snakket med i sprangridningsmiljøet kan årsaken være at hesten har blitt smurt inn etter løpet, for blant annet å holde senene i anklene varme. Dette skal ikke være uvanlig etter at løpene er slutt, men smøremidlene er altså ikke tillatt under løpet.

Det internasjonale rytterforbundet (FEI) har kalt inn til en pressekonferanse i Hongkong klokka 12.00 norsk tid.

Tyske Bild skriver for øvrig at tyskeren Christian Ahlmanns hest Cöster også testet positivt for stoffet capsaicin i en dopingkontroll 17. august. Han stiller heller ikke i torsdagens finale.

Nettavisen følger saken.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin! Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fakta

CAPSAICIN:
Capsaicin er en smertestillende krem som kan påføres en hest. Stedet kremen påføres gis en stor varmefølelse uten at det skader vevet. Det har den effekten at den sørger for at hjernen ikke merker smerte. Det blir ofte brukt for å hjelpe ved mindre beinproblemer og rehabilitering etter skade. Det er også et middel som kan brukes på mennesker.