Grov smuldrepai

Med epler, havregryn og nøtter

Skrell epler med tykt skall og del i båter.
Kok epler og 2-3 ss sukker i en panne, tilsett ev litt vann slik at de ikke fester seg i pannen.
La surre til de er knapt møre og begynner så vidt å ”safte” seg.

Tilsett rosiner og hell i et ildfast fat.

Smelt brunt sukker, honning og smør i pannen.
Trekk pannen vekk fra platen og tilsett havregryn, mel, valnøtter/ mandler og kanel.
Rør om til en tykk masse og fordel over eplene i den ildfaste formen.

( Dette kan gjøres i god tid før servering. Se tips )

Stek på midterste rille i varm stekeovn 180 o i 45 -50 min til toppingen er gyllen og sprø.
Server med is, krem ,vaniljesaus eller vaniljekesam.

Tips:

Det kan også lages en dobbelporsjon, stek den ene og frys ned den andre.


Tilberedning av fryst smuldrepai:
Sett den frosne formen dekket med aluminiumsfolie på nederste rille i varm stekeovn, 200 oC ca 1 time.
Ta av folien, øk temperaturen til 220 oc og stek videre i 30-40 min til topping er gyllen og sprø.