På riksvei 13 utenfor Voss omkom en 19 år gammel mann etter å ha frontkollidert med en tankbil. Mannen måtte skjæres ut av vraket.  (Foto: Arne Hofseth/Bergens Tidende)
På riksvei 13 utenfor Voss omkom en 19 år gammel mann etter å ha frontkollidert med en tankbil. Mannen måtte skjæres ut av vraket. (Foto: Arne Hofseth/Bergens Tidende)

Ulykkesdag på norske veier

Flere alvorlige trafikkulykker på norske veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag og natt til tirsdag har det vært en rekke ulykker på norske veier.

MC-fører omkommet
En mannlig MC-fører i 40-årene omkom i et sammentreff med et vogntog tirsdag ettermiddag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.47, og allerede klokken 13.10 ble mannen konstatert død. Politiet opplyser at mannen døde momentant etter sammentreffet.

- Jeg vil karakterisere dette som en svært alvorlig ulykke der MC-føreren kom over i feil kjørebane og traff traileren på venstre side, sier operasjonsleder ved Salten politidistrikt, André Almbakk til tv2nyhetene.no. Almbakk forteller at føreren av traileren er uten skader, men ble tatt med til sykehuset for behandling.

- Føreren er i sjokk etter det som har skjedd, men har nå forlatt sykehuset etter eget ønske, sier Albakk. Ulykken skjedde på riksvei 80 ved Ki-stranda i Fauske kommune i Nordland.

En MC-sjåfør omkom da han kolliderte med et vogntog.  (Foto: Christian Nicolaisen/Avisa Nordland)
En MC-sjåfør omkom da han kolliderte med et vogntog. (Foto: Christian Nicolaisen/Avisa Nordland)
Frontkollisjon
På riksvei 13 utenfor Voss omkom en 19 år gammel mann etter å ha frontkollidert med en tankbil. Ulykken ble meldt klokken 08.43 og mannen ble konstatert død på stedet. Mannen måtte skjæres løs fra vraket. Sjåføren av tankbilen kom ikke fysisk til skade.

- Her er det snakk om en front mot front kollisjon. Mannen i personbilen ble fastklemt og måtee skjæres løs fra vraket, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Terje Hilland til tv2nyhetne.no. Hilland opplyser at tankbilsjåføren er oppegående etter ulykken.

Utforkjøring
På riksvei 21 ved Rømskog i Østfold omkom en mannlig bilfører i en utforkjøring. Ulykken skal ha skjedd natt til tirsdag og politiet fikk melding om utforkjøringen like før klokka 08.

På Slettmo i Balsfjord har en personbil kjørt av veien og havnet på taket. Føreren er en mann i 70-årene og er nå fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i luftambulanse. Mannen er ved bevissthet, med mindre skader. Det skal nå være lange køer i forbindelse med ulykken.