And
Med orientalsk pasjonsfrukt og appelsinsaus
Tilbehør: stekt ananas med chili og vårløk , ris og salat.
Varm stekeovnen til 180 oC.
Snitt fettsiden på andebrystene med en spiss skarp kniv.
Dryss over salt og pepper og legg andebrystene med fettsiden ned i en varm
stekepanne (ikke nødvendig med olje/smør). Stek i 2-3 min.
Legg andebrystene med fettsiden opp i et ildfast fat og stek midt i
stekeovnen i ca 15 min, til kjernetemperaturen er 68 oC.
Ha ca 1 ss av fettet fra andebrystene i en liten panne/ kasserolle.
Tilsett finhakket hvitløk og surr til hvitløken er blank uten å bli brent.
Tilsett ”innmat” fra pasjonsfrukten(del pasjonsfrukt i to og ta ut innmaten
med en skje), saft fra appelsiner, brunt sukker, finhakket ingefær og
soyasaus.
Kok opp og la trekke i 4-5 min (dvs reduserere ca 1/3, til 2/3 av sausen
gjenstår).
Smak til med fettet fra anden.
Sjysausen kan ev siles for å fjerne frøene fra pasjonsfrukten.
Skrell og del ananas i biter , finhakk chili og del vårløk i biter og stek i litt av fettet fra anden.
Se videre: