Samtlige politiske ungdomsledere var tirsdag samlet utenfor Stortinget for å vise en grønn finger til Stortinget.  (Foto: TV 2)
Samtlige politiske ungdomsledere var tirsdag samlet utenfor Stortinget for å vise en grønn finger til Stortinget. (Foto: TV 2)

Viser (klima)fingeren

Med grønn finger troppet samtlige politiske ungdomsledere opp utenfor Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag er FNs ungdomsdag og årets tema er "Ungdom og klimaendring - Tid for handling".

Klimamønstring
I den anledning har to unge klimaambassadører fra WWF-Norge (World Wild Fund for Nature) samlet alle de politiske ungdomslederne for å bokstavelig talt vise fingeren til Stortinget, riktignok en grønn finger.

Ungdomslederne er samlet for å rette felleskrav til sine moderpartier om et oljefritt Lofoten og Vesterålen.

- Vi er med på dette fordi vi ønsker, på en enkel og symbolsk måte, å vise moderpartiene våres at de er nødt til å ta i et skikkelig tak for å verne mot klimaendringene, sier AUF-leder Martin Henriksen til TV 2 Nyhetene.

Grønne fingre
Mønstringen er del av en større internasjonal kampanje som kalles "Grønn finger".

- Dette er en kampanje som skal skape et større internasjonalt engasjement over hele verden. Det er en kamp som må kjempes også her hjemme i Norge, sier Henrik Asheim, leder i Unge Høyre.

Eget krav
Til og med FPU er til stede ved miljømønstringen, riktignok med sitt eget klimakrav.

- Vi er selvfølgelig også opptatt av miljø. Det som er den store debatten er hva slags tiltak vi skal sette i gang og da ønsker vi helt andre tiltak enn de andre. Vi er fremdeles for miljøet, men vil bruke andre metoder for å nå målet, sier FPU lederen, Ove André Vanebo.

Les mer om klimasaken her:

Skeptisk til oljeboring

Sterkt uenige om oljeboring

Sjefen får kritikk etter oljesøl