VRAKET: Åge Hareide har vraket Martin Andresen som kaptein.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
VRAKET: Åge Hareide har vraket Martin Andresen som kaptein. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Derfor ble Andresen vraket

- Han kunne fort havnet i konfliktsituasjoner, sier landslagssjef Åge Hareide om vrakingen av Martin Andresen som kaptein.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Etter å ha ledet Norges landslag som kaptein i to kvalifiseringer er det nå slutt for Martin Andresen.

LES: Andresen ferdig som kaptein

Midtbanespilleren må gi fra seg kapteinsbindet til Fulham-stopperen Brede Hangeland.

- Jeg har tenkt på det i hele år, innrømmer Åge Hareide overfor TV 2 Sporten.

Se Åge Hareide forklare vrakingen av Andresen i videovinduet øverst i saken!

- Men det har handlet om å finne rett tidspunkt. Brede kjempet i vår med Fulham for å holde plassen i Premier League, og måtte konsentrere seg om det. Jeg «blinket» imidlertid ut Hangeland som et alternativ til Andresen tidlig. Nå kan vi bygge opp en ny landslagskaptein, fortsetter landslagssjefen.

- For mange hatter
Martin Andresen er spillende manager, kaptein og sponsor i Vålerenga. Hareide bekrefter at Andresens mange hatter var en medvirkende årsak til at han ikke lenger får bære kapteinsbindet for Norge.

- Det har vel utelukkende med å gjøre med den rollen han har som manager og spiller i Vålerenga. Utover høsten og neste år kunne han fort kommet i konfliktsituasjoner under viktige kamper når han har så mye å forholde seg til, forklarer Hareide.

Og:

- Vi fant ut at det ble en bedre løsning med Martin som kun spiller på landslaget. Da får han mindre å konsentrere seg om.

- Hvordan tok Andresen avgjørelsen?

- Han tok beskjeden veldig fint. Han hadde få spørsmål, og forstod hvor jeg ville. Han er i en annen rolle nå som manager på klubblaget. Jeg ønsker en kaptein som utelukkende tenker på å kun spille fotball, svarer Hareide.

- Hangeland er rett mann
- Blir Hangeland en like god kaptein?

- Ja, det tror jeg absolutt. Han har allerede gode lederegenskaper, som kan utvikles videre. I tillegg spiller Brede i en svært tøff liga, og jeg tror han blir bedre som spiller i løpet av den kommende sesongen. Brede er rett mann og vet hva som kreves. Jeg både håper og tror han kan ta opp arven etter Martin, slår Hareide fast.

Riktig å vrake Martin Andresen som landslagskaptein? Diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!