Frokost på Rica Nidelven Hotell

Gravet laks og omelett

Gravet salmalaks:

Bland sammen sukker, salt og brent pepper.
Legg litt av krydderblandingen og dill i et fat med kanter, passe stort til laksefileten.
Legg laksefileten ned i fatet, dryss over krydderblanding og dill og hell over akevitt eller gin.
Dekk med plastfilm og legg et lett press på fisken f.eks en liten tynn trefjel.
Eller legg fisken med den sukkerkrydrede fileten i en tett frysepose.
Legg kaldt i 2 døgn (kjøleskap).
Vend laksen en gang i døgnet.

Ved servering, skjær laksen i tynne skiver og server med flatbrød eller grovt brød og sennepssaus.

Sennepssaus:

Rør eggeplommene tykke med saltet og spe med olje i en tynn stråle mens du visper godt hele tiden, som til majones.
Rør inn sukker, eddik, pepper og sennep.
Tilsett finhakket dill rett før servering.

Tips: Brent pepper:

Legg hele pepperkorn i en stekepanne.
Stek til pepperet begynner og ”poppe” og bli godt stekt.
Avkjøl.
Knus grovt opp før bruk.

”Spesial” omelett som på Rica Nidelven Hotell:

Bergen ca 1 -2 egg og 1 ss fløte pr person.
Visp lett sammen.
Tilsett ev litt salt.
Legg biter av finhakket chorizo eller spekepølse i en liten stekepanne med litt solsikkeolje.
La litt av fettet smelte ut.
Dryss over litt finhakket purre og ev litt finhakket paprika og la surre ca 1 min.
Hell røren over og la omeletten stivne. mens du "rister” lett på pannen, slik at omletten ikke fester seg i bunnen.
Like før omeletten stivner på toppen, brett den dobbel med en myk stekespade eller slikkepott.
Hvis ønskelig, drypp noen dråper Tabascosaus over før den brettes.
La den ”hvile” i pannen ca 30 sek.
Ved servering, la omeletten ”skli” fra pannen over på tallerken.