Innbakt kjøttbrød

Med karamelliserte løk og honningbakte gulrøtter

Innbakt kjøttbrød:

Bland sammen kjøttdeig, ketchup, salt, pepper og 3 egg.
Tilsett løk, halvparten av hvitløk og urter.

Form til et kjøttbrød i en ildfast form.
Stek i varm stekeovn ved 200oc 20 min.
Avkjøl.

Smelt smør i en gryte tilsett sopp og la surre til all kraft fra soppen er kokt bort.
Tilsett resten av hvitløken og ev urter.

Kjevle ut butterdeig til et rektangel, stort nok til å ”pakke” inn kjøttbrødet.

Pensle deigen med et sammenpisket egg.
Fordel soppen midt på butterdeigen og det avkjølte kjøttbrødet over.

Del butterdeigen på hver side av kjøttbrødet i brede strimler.
Brett endestykkene over kjøttbrødet og legg strimlene ”sik sak” over kjøttbrødet, slik at det lages et fint mønster.

Pensle over egg og stek videre i ca 40 min på midterste rille.

Karamelliserte sjalottløk:

Rens 1 pk sjalottløk, varm 3 ss olje i en stekepanne, tilsett løken og la den surre til løken er blank og lett gyllen uten å bli brent.
Ta opp løken, hell ut oljen, tilsett 2 ss smør i stekepannen, 2 laurbærblad og litt timian.
Tilsett 2 1/2 dl kraft ( oksebuljong) og løken og la koke til kraften har kokt helt inn.

Honningstekte gulrøtter:

Del 3-4 gulrøtter i strimler og kok gulrøttene i lettsaltet vann i ca 5 min.
Hell av kokevannet, damp dem godt.
Legg gulrøttene i en panne med 2 ss olje, 2 ss honning og 1 ss eplecidereddik.

Varm opp og stek til gulrøttene blir gylne, rør om en gang i mellom.

Server med potetmos.

498096