Marcello Lippi  (Foto: ETTORE FERRARI/EPA)
Marcello Lippi (Foto: ETTORE FERRARI/EPA)

«Idioten» Lippi er tilbake

Landslagene finpusser formen før VM-kvalifiseringen starter.
Følg alle kveldens landskamper live!

Onsdag spilles det en rekke interessante landskamper rundt om i verden og TV 2 Sporten følger de viktigste.

I tillegg til Norges kamp mot Irland, og Danmarks oppgjør mor EM-vinnerne fra Spania er det en rekke spennende kamper på gang.

England - Tsjekkia 2-2
Fabio Capello har bestemt seg for at John Terry får beholde kapteinsbindet for England, og dermed er det Chelsea-stopperen som får æren av å lede det engelske landslaget ut på Wembley.

England skal spisse formen før VM-kvalifiseringen begynner. Suksess der er et folkekrav i England etter floppen i EM-kvalifiseringen sist.

Følge England - Tsjekkia i vårt LIVESENTER fra klokken 21.00.

Russland - Nederland 1-1
Nederlands nye landslagstrener, Bert van Marwijk, har også utnevnt ny kaptein. Æren tilfaller Feyenoords Giovanni Van Bronckhorst. 33-åring ble også utnevnt til kaptein på klubblaget av samme van Marwijk.

Nederland, som spiller i Norges VM-kvalifiseringsgrupper, kan få sin revansj mot Guus Hiddink og Russland etter kvartfinaletapet i fotball-EM.

Følg Russland - Nederland i vårt LIVESENTER fra klokken 19.15.

Italia - Østerrike 2-2
Marcello Lippi er tilbake som trener for Italia. Lippi gav seg etter VM-seieren i 2006, men angret nesten med en gang hevder selv han var en idiot som sluttet.

Italia har ikke tapt på 24 kamper under Lippi og trener-legenden er nok meget interessert i å opprettholde den gode statistikken.

Også Østerrike har fått ny trener etter EM. Tidligere Tsjekkia-trener Karel Bruckner har overtatt sjefsstolen etter Josef Hikersberger, og får sin første kamp mot Italia.

Følg Italia - Østerrike i vårt LIVESENTER fra klokken 20.45.

Sverige - Frankrike 2-3
Både Sverige og Frankrike skuffet i EM og røk ut av gruppespillet, men begge lags forbund har bestemt seg for at trenerne får fortsette i jobben.

Lars Lagerbäck kan gi Henrik Larsson hans landskamp nummer 99 mot Frankrike, mens Raymond Domenech er ventet å gjøre store endringer etter EM-fiaskoen.

Følg Sverige - Frankrike i vårt LIVESENTER fra klokken 21.00.

Tyskland - Belgia 2-0
Det store spørsmålet i Tyskland er hvem som tar over rollen som førstekeeper etter Jens Lehmann.

Trener Joachim Löw har en rekke kandidater. Rene Adler lå godt an men måtte trekke seg fra troppen på grunn av en skade. Det er ventet at Robert Enke får sjansen, mens Tim Wiese ble kalt inn som erstatter for Adler. Disse tre pustes igjen i nakken av keepere som Manuel Neuer og Timo Hildebrand.

Belgia har ikke deltatt i et stort mesterskap siden VM i 2002, men har håp om bedre tider etter at lagets unge stjerner har imponert stort i Beijing.

Følg Tyskland - Belgia i vårt LIVESENTER fra klokken 21.00.

Skottland - Nord-Irland 0-0
Skottland har tenkt å gi Norge og Nederland kamp om gruppeseieren i VM-kvaliken, og skal spisse formen mot sine nord-irske naboen onsdag.

Skottene var nære på å ta seg til EM, men kom til kort mot Italia og Frankrike.

Følg Skottland - Nord Irland i vårt LIVESENTER fra klokken 21.00.

Island - Aserbadsjan 1-1
Island har fire Tippeliga-spillere i troppen i sin oppkjøringskamp før VM-kvaliken sparkes i gang mot Norge.

Branns Kristjan Örn Sigurdsson og Birkir Már Sævarsson, Stabæk-nykommer Pálmi Rafn Pálmason og Lyns Theodór Elmar Bjarnason er de «norske» i troppen.