VINNER: God odds på Robbie Keane og Irland mot Norge. (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)
VINNER: God odds på Robbie Keane og Irland mot Norge. (Foto: FELIPE TRUEBA/EPA)

Tror på Ullevaal-skrell

Vi har tro på Irland og England i kveld.

Spilleforslag:

35. Norge – Irland B 2,75

53. England – Tsjekkia H 1,65

Totalodds: 4,54

35. Norge - Irland S 2,15 2,85 2,75

Norge har fått flere forfall på tampen fra tippeligaspillere, og VIF-duoen Fredheim Holm og Moa har blitt hentet inn. John Carew er plaget med ryggen, og er tvilsom, mens Steffen Iversen er sendt hjem etter at han forsov seg etter en tur på byen. I tillegg blir U21 landslaget prioritert denne gang for flere aktuelle spillere. Irland stiller med et meget solid lag, og har med sine beste bortsett fra Manchester Citys Stephen Ireland. Norge har slitt tungt på Ullevåll mot langt svakere lag enn Irland de siste årene, og vi tror på en ny nedtur for et redusert norsk mannskap.

46. Danmark - Spania S 3,00 2,90 2,00

Danmark viste ikke mye dansk dynamitt i EM-kvalikken, og misset sitt andre strake mesterskap. De sliter med et par fravær, men det er uansett mye kvalitet og potensiale i den danske troppen. De tar her i mot regjerende europamester Spania. Fabregas er småskadet, men de oser av kvalitet i alle ledd. Den unge Barcelonaspissen Bojan Krkic er en spennende nykommer i troppen. Spanjolene får tipset selv på fremmed gress.

53. England - Tsjekkia S 1,65 3,15 3,95

England skuffet stort ved å ikke kvalifisere seg til EM, og det kostet som ventet Steve McClaren trenerjobben. Meritterte Fabio Capello har tatt over, og har nærmest garantert at England vil bli å finne i VM i Sør Afrika. Michael Owen er som vanlig skadet, men ellers kan Capello velge blant sine beste. Tsjekkia er ikke like sterke som for noen år siden. Nedved har gitt seg, og den viktige spissen Koller takket også for seg på landslaget etter EM. Den kreative og skuddsterke Arsenalspilleren Rosicky er ikke med her. Det er nok mange som vil vise seg fram før VM-kvalifiseringen begynner, og England blir for oss klare favoritter hjemme på Wembley. 1,65 tåler sammenligning, og spilles.

55. Tyskland - Belgia 1,20 4,75 7,50

Den tyske lagmaskinen gjorde som ventet bra fra seg i EM, men de var ikke i nærheten av samme nivå som mesterne fra Spania. Flere spillere, blant annet kaptein Ballack, mangler til denne kampen, men tyskerne har mange å ta av. Det er lenge siden Belgia var i europatoppen, og her mangler de i tillegg alle aktuelle spillere som er i OL for tiden. Dette skal Tyskland vinne greit, men 1,20 hopper vi glatt over.

57. Sverige - Frankrike S 2,60 2,80 2,30

Sverige skuffet i EM, og siden den gang har flere viktige veteraner gitt seg. Blant annet så har den forrige kapteinen, Fredrik Ljungberg, takket for seg på landslaget. Zlatan Ibrahimovic har kjenning med sin kneskade, og spiller ikke. Frankrike skuffet også i EM, og er inne i et lite generasjonsskifte. De har noen fravær til denne kampen, men det er uansett mye kvalitet i troppen. Vi tror på en jevn og målfattig affære.

Vurdert av Ole Bratseth