Frp-topp drapstruet

Jan Arild Ellingsen fikk flere ubehagelige e-poster etter debatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(iBergen.no) Det var etter en debatt på TV 2-programmet Tabloid at Frp`s justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen ble drapstruet. En bergenser (27) likte tydeligvis ikke det Ellingsen sa.

- Jeg sa noe sånt som at det er viktigere å bruke pengene på dem som er utenfor fengslene, enn dem som sitter i inne. Samtidig gjorde jeg det klart at det er andre oppgaver samfunnet bør bruke penger på. For meg er det viktigere å bruke pengene på ofrene, enn de innsatte i fengslene, sier Jan Arild Ellingsen til Dagbladet.

Rett etter programmet sjekket Ellingsen sin e-post, hvor det lå en mail fra en ukjent person. Frp-politikeren forteller at han fikk tre e-poster, hvor det sto rett ut at han skulle slås i hjel.

- Jeg oppfattet det nok som mer spesielt enn ubehagelig, sier Ellingsen.

Saken ble likevel anmeldt til Politiets sikkerhetstjeneste. Få dager senere ble en 27 år gammel bergenser pågrepet for ugjerningen.

Den siktede 27-åringen er godt kjent av politiet fra tidligere straffesaker. Dagbladet forteller at 27-åringen skal ha forklart at han ble kraftig provosert av Jan Arild Ellingsens meninger om innsatte og bruk av offentlige penger på ettervern.

Les flere nyheter fra iBergen.no.