SIGNERER FOR ARSENAL: Mikael Silvestre går til Arsenal.  (Foto: NIC BOTHMA/EPA)
SIGNERER FOR ARSENAL: Mikael Silvestre går til Arsenal. (Foto: NIC BOTHMA/EPA)

Silvestre har signert

Franskmannen er den første som går fra United til Arsenal på 34 år.

Mikael Silvestre signerte onsdag kveld for Arsenal. Den franske forsvarsspilleren har bundet seg til Gunners for to år melder Arsenals hjemmeside.

London-klubben kastet seg inn i kampen om Silvestres tjenester i tolvte time og kapret spilleren foran Manchester City og Sunderland som også ønsket 31-åringens tjenester etter ni år hos Manchester United.

- Jeg har tilbrakt en stor del av karrieren min i United, de siste ni årene, og jeg vil huske den tiden med glede, men føler at jeg er klar for en ny utfordring, sier Silvestre til Arsenals hjemmesider.

- Arsenal er kjent for å spille teknisk og god fotball og har et ungt, men erfarent lag. Jeg gleder meg virkelig til dette nye steget i min karriere og håper jeg kan hjelpe klubben til mer sukséss.

Lang merittliste
Silvestre kom til United fra Inter i 1999 og debuterte mot Liverpool sammen med den italienske keeperen Massimo Taibi. Karrieren til Silvestre ble imidlertid både lengre og mer minnerik enn italienerens som bare fikk fire kamper for United.

31 år gamle Silvestre forlater Old Trafford etter 361 kamper for De røde djevlene, fire ligamesterskap, én FA-cup- og én Ligacup-medalje samt en Mesterliga-medalje.

Arsenal-manager Arsené Wenger tror erfaringen hans kan komme godt med for Gunners

- Vi har en sterk tropp, men en ung en og Mikaels anvendelighet, erfaring og kvalitet vil gi oss den ekstra dybden vi trenger for å styrke oss i jakten på ære denne sesongen. Det er et stort pluss at Mikael har erfaring fra det øverste nivået, sier Wenger.