Fisk i tomatsaus

En fiskerett inspirert av det somaliske kjøkken

Malay iyo maraq. Oppskrift hentet fra kokeboken ”Jeg vil bygge mitt land, en matreise for unge kokker ”
av Helen E. Holdhus.
Besøk i Wenches kjøkken fra Eiksmarka skole i Bærum.

Skrell og del poteter i fire.
Del laksestykket i serveringsstykker (trekk ut ben med en pinsett og fjern skinn) og legg på en asjett ,dryss over salt.
Hakk hvitløk og koriander.
Rens og skjær løk i båter.
Skrell aubergine og del i avlange biter.
Del tomater i båter.
Rens og finhakk chili.
Del squash i biter.

Finn fram en stor gryte, hell i olje og varm på middels varm plate, tilsett løk og stek til løken er myk og blank.

Tilsett poteter, tomatboksen og chili og kok på svak varme i ca 1+ min.
Tilsett tomatpure, limesaft, aubergine, squash, koriander og hvitløk.

Legg laksen oppå grønnsakene.
Tilsett vann og la det småkoke under lokk i ca 10 min.

Server med kokt ris.

Se videre:

495737